eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE SURİYELİ GERGİNLİĞİ

ÜNYE’DE SURİYELİ GERGİNLİĞİ
29 Mayıs 2022 - 2:01

Kaldıkları şehirlerde daha çok asayiş olayına konu olmaya başlayan Suriyeli mültecilerin neden olduğu gerginliklerden biride Ünye’de gerçekleşti.

Bir kişinin yaralandığı olay sonrası Ünye İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk olay yerine gelerek halkı yatıştırmaya çalıştı.

Ünye’de Suriyelilerin bir esnafı darp ettiği iddiası üzeri mahallede yaşanan gerginlik yaşandı.
İddiaya göre,Ünye Liseler  Mahallesi ,Niksar Caddesi İmamhatip mevkinde esnaf, Suriyeli olduğu ileri sürülen 5-6 kişilik gurup tarafından bıçaklı ve sopalı darp edildi.

Darp sırasında esnaf bıçakla yaralandı.Yaralı esnafın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay sonrası Suriyeli grup ile aynı mahallede yaşayan   vatandaşlar arasında  tartışma çıktı. Yaşanan olaylara tepki gösteren  mahalle sakinleri yolu trafiğe kapatarak, mahallede Suriyeli istemediklerini dile getirdiler.

Bunun üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Vatandaşlar ”Burası Ünye Buradan Çıkış Yok” sloganları atarak Suriyelilere tepki gösterdiler.Suriyeli istemediklerini dile getiren vatandaşlar gecenin ilerleyen saatine kadar  Suriyelilerin kaldığı apartmanın önünden ayrılmadılar.

Mahalleliler Suriyelilere ev veren vatandaş ile de kavga ettiler.Emniyet güçleri Suriyelilerin bulunduğu bina etrafında güvenlik önlemi aldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-