eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE SAĞLIK TURİZMİ KONUŞULDU

ÜNYE’DE SAĞLIK TURİZMİ KONUŞULDU
27 Mayıs 2022 - 12:00

Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Ali Coşkun tarafından Türkiye Sağlık Turizmi konulu çalıştay düzenlendi.

Yapılan çalıştayda ilçe sağlık turizmi ve ülkeler arası sağlık turizminde ilk beşe girilmesi hedeflenirken, Ünye ve Ordu’da bu kazanımların sağlanması amaçlanıyor.

Programda konuşan Ordu Tabip Odası Başkanı ve Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Ali Coşkun, “Dün Ordu’da sağlık turizmi konusunda güzel bir çalışma vardı. Bu çalıştayı düzenleyen Mustafa Yılmaz gerekli çalışmaları yapmıştır. Tabi bununla beraber bu çalıştaya sağlık turizm acenteleride dahil oldu. Bu çalıştaylar çok verimli oldu. Hatta gelecek yıllarda sağlık turizmi Ordu’ya kazandırılacaktı. Bizlerde neden beraber çalışarak Ordu’ya ve Ünye’ye neden sağlık turizmini kazandırmayalım dedik. İnşallah sağlık turizminde ülkemiz ilk beşe girerek sağlık turizmini önemseteceğiz. Ünye üzerinde bu çalıştayla ilk adımı attık. Sağlık turizmi demek ülkemize katma değer demek. Burada Avrupa’da sağlığa ihtiyacı olan insanlarımızda duysun istiyoruz ülkemizdeki durumu. Ama bu uzun soluklu çalışmalarla olacaktır. Dün bu konuda başladık ve sonunu getirmeyi düşünüyoruz” dedi.

Türkiye Sağlık Turizmi Gelişimi Konseyi İcra Kurulu Üyesi Bölge Başkanı Mustafa Yılmaz, “ Arkadaşlarla birlikte Ordu’da bir sağlık turizmi potansiyeli başlatalım dedik. Bununla ilgili ne yapılabilir diyerek yola çıktık. Ordu bu işe biraz yabancıydı. Çünkü Türkiye’de döviz girdisi olarak en çok katkı sağlayan paket sağlık turizm paketidir. Dolayısıyla bir Ordu’ya gelerek hastaneleri gezdik. Son durağımız Ünye Çakırtepe Hastanesi oldu. Bundan sonrada ikili görüşmeler sonrası programımızı sonlandıracağız. Ünye yeşille mavinin buluştuğu bir yer. Ordu’ya ne kadar hasta getirebiliriz ve ne yapabiliriz diyerek çalışma başlattık. Bir gün iki gün olacak iş değil. Ordu’da böyle bir tabip odası başkanımızın olması da ilçeye ve bizlere de katkı sunacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-