eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE’DE KÜLTÜR VE SANAT BİENALİ İÇİN YOLA ÇIKTILAR

ÜNYE’DE KÜLTÜR VE SANAT BİENALİ İÇİN YOLA ÇIKTILAR
26 Ocak 2015 - 12:36

Ünye’yi kültür ve sanat alanında öne çıkaracak projelere imza atmak üzere kurulan Ünye Sanat ve Kültür Derneği’nin hedefleri arasında Ünye’de bir kültür ve sanat bienali düzenlemek de yer alıyor.

IMG_5648

Onursal üyeleri arasında Başbakan Yardımcısı Ünyeli Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ın bulunduğu, kısa adı ÜNSAK olan Ünye Sanat ve Kültür Derneği, kurucu üyelerinin Ünye Kaymakamlığı Dernekler Şubesi’ne kuruluş müracaatını yapmasıyla resmiyet kazandı.

 

Yerel ve ulusal bazda geniş ölçekte kültür, sanat, tarih ve çevre etkinliklerinde bulunarak gerek bireysel gerekse toplumsal alanda katılımcı, paylaşımcı, gelişime açık, ilgili ve bilgili bir toplum bilinci oluşturmak, pratik ve güzel sanatların her dalını desteklemek, yerel değerlere, tarihi dokuya ve çevreye sahip çıkmak, uluslar ve kültürler arası diyaloğu geliştirmek, kentsel ve kültürel kalkınmaya,, özelde Ünye’nin, genelde ülkenin kültürel, sanatsal, çevresel, tarihsel ve sosyal alanlarda gelişimine kalıcı ve düzeyli maddi ve manevi katkıda bulunmak, bu amaçlar doğrultusunda yurt içinde ve dışında faaliyetlerde bulunmak üzere kurulan derneğin kurucu üyeleri, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar’ı makamlarında ziyaret ederek derneğin kuruluş amacını ve hedeflerini anlatıp hem Ünye’de yerel yönetimlerin her türlü sanatsal ve kültürel faaliyetine destek vereceklerini ifade ettiler hem de yerel idareden kendi özgün projelerine destek istediler.

 

Kurucuları arasında dizi ve sinema oyuncusu, senarist, ses sanatçısı, ressam, tarihçi, reklamcı gibi kültür ve sanatın her alanından önemli isimlerin yer aldığı ÜNSAK kurucu üyeleri adına açıklamalarda bulunan Kurucu Başkan İsmet Küçükoğlu, “Tarihi ve kültürü ile Karadeniz’de önemli bir yeri olan Ünye’de kültürel ve sanatsal alanda ilçeyi öne çıkaracak projeleri ortaya koymak, Ünye’nin kültürel ve sanatsal gelişimini desteklemek ve bu yolla Ünye’nin tanıtımına da katkı sağlamak üzere bir araya gelen ve dernek çatısı altında birleşen bir grubuz. Derneğin bir amacı da Ünye’nin, Ünye’de ve Ünye dışında yaşayan tüm değerli insanlarını bir araya getirerek ortak bir sinerji yaratmaktır. Dernek kurucularının bir bölümünün Ünye dışında yaşayan, ancak her daim kalpleri Ünye için atan insanlardan oluşmasının bir nedeni budur. Ayrıca Ünyeli olmayıp bizimle birlikte Ünye için fikir ve görüşlerini ortaya koyacak, etkinliklerimize katkı verecek isimler de kurucularımız arasında yer alıyor.” dedi.

 

Türkiye’de çok az şehirde yapılan bir kültür ve sanat bienalini Ünye’de de gerçekleştirmek istediklerini ifade eden Küçükoğlu, “Sanat ve kültür faaliyetlerini destekleyen tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği içinde, bu alanda yaratıcılık, üretkenlik ve duyarlılığı artırmak için proje, aksiyon ve yayınlar yoluyla sanata katılımı yükseltmek, sanatsal bakış açısını yaygınlaştırmak, kültürel kalkınmayı desteklemek ve Ünye’ye kalıcı bir şeyler bırakmak istiyoruz.” dedi.

 

Ünye için gönüllü olarak bir araya gelen dernek üyelerine teşekkür eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, kültür ve sanat alanında yapılacak tüm çalışmalara Ünye Belediyesi olarak destek vermeye hazır olduklarını belirterek Ünye için adım atan herkesin yanında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini söyledi.

 

ÜNSAK kurucu üyelerini makamında kabul eden Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise, kültür ve sanat alanında yapılan çalışmaları çok önemsediğini belirterek, “Ünye Kaymakamlığı olarak biz de bugüne kadar özellikle tanıtım açısından birçok proje hazırladık. Yapılan çalışmalara da katkı sağlamaya çalıştık. Kültür ve sanatla Ünye’nin tanıtımına öncülük etmek isteyen siz dernek üyelerini kutluyorum. Biz de Ünye Kaymakamlığı olarak yapılan çalışmalara her zaman katkıda bulunmaya hazırız. Ortak derdimiz, aynı zamanda Ünye’nin ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtılmasıdır.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-