eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE TRAFİĞİNE ACİL EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

ÜNYE TRAFİĞİNE ACİL EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜM İÇİN DÜĞMEYE BASILDI
31 Mart 2022 - 11:45

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN TRAFİK PLANI ÜNYE KAMUOYUNDAN TAM NOT ALDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye trafiğini rahatlatmak için yaklaşık bir yıl önce gerçekleştirdiği toplantı ve bu toplantıda dikkate alınan öneriler üzerine yeni bir plan hazırlandı. Hazırlanan bu plan Ünye kamuoyu tarafından kabul görürken çalışmalar ise etap etap yapılarak ilçenin trafik sorunu çözüme kavuşacak.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye’nin trafik sorununun çözülmesi amacıyla geçtiğimiz yıl kapsamlı bir çalışma başlattı. Ünye şehir merkezinde yaşanan trafik sorununun çözümüne yönelik yapılan çalışmalar sonucunda taslak bir plan hazırlandı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye trafiğini rahatlatacak olan bu acil eylem planı Ünye kamuoyu ile paylaşıldı. Sorunlara kalıcı çözümler getirecek olan tüm planlar Ünye kamuoyu tarafından kabul gördü.

 

HAZIRLANAN PLAN ÜNYE KAMUOYUNA ANLATILDI

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan plan ve bu çerçevesinde yapılacak çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirildi. Ünye’de düzenlenen toplantıya Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Nihat Şen, Ünye İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Özgür Dayı, Fen İşleri Daire Başkanı Abdülkadir Hatipoğlu, jandarma temsilcileri, STK’lar ve basın mensupları katıldı.

 

Toplantıda, danışman firma İnşaat Yüksek Mühendisi Bekir Ilıcalı, hazırlanan plan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili görseller üzerinden katılımcılara detaylı bilgiler verildi.

 

BAŞKAN DANIŞMANI ŞEN: “ÜNYE KAMUOYU TARAFINDAN KABUL GÖREN BİR ÇALIŞMA OLDU”

 

Toplantıda konuşan Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Nihat Şen, Ünye’nin yıllardır sorun yaşadığı trafik sorununa çözümler üretmek amacıyla acil eylem planı çerçevesinde önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Çalışma ve projelerde toplumsal uzlaşıya çok önem verdiklerini ve Ünye’nin trafik sorununu çözmek için hazırlanan taslak planın kamuoyu tarafından kabul gördüğünü ifade eden Şen, 132 bine yaklaşan nüfusuyla Ünye’nin metropol bir ilçe konumuna geldiğini, bunun yanısıra trafikteki araç sayısının da arttığını belirtti.

 

Şen, “Bunun yanı sıra ticaret gelişiyor, doğu-batı aksından ziyade yollarla birlikte güney aksında da ticari bir aks gelişiyor. Bölgede sanayi kalkınıyor, yeni sanayiler kuruluyor. Bunların hepsi bir trafik yoğunluğunu beraberinde getiriyor. Trafik, can güvenliğinden tutun, sıhhatimize kadar, ekonomimize varıncaya kadar her şeyi etkiliyor. Asayişten tutun hastaneye kadar her şeyi etkiliyor. Ünye kamuoyu tarafından topyekûn kabul gören bu çalışmayı etap etap Büyükşehir Belediyesi ve Ünye Belediyesi ile birlikte yapma azminde olacağız” dedi.

 

ULAŞIM DAİRE BAŞKANI ÖZGÜR DAYI: “İHTİYAÇLARA YÖN VERECEK BİR ÇALIŞMA HAZIRLANDI”

 

Gerçekleştirilen toplantıda söz alan Ulaşım Daire Başkanı Özgür Dayı ise hazırlanan planlanan Ünye’nin trafik anlamında tüm ihtiyaçlarına yön veren bir çalışma olduğunu belirterek “Ünye’nin trafik sirkülasyon planlarında ve şehrimize uzun vadeli bir projeksiyon çizmek adına bir yılı aşan bir çalışmamız oldu. Yapılan çalışmalarımızda teknik anlamda şehrimizin tüm ihtiyaçlarına sosyal yapısına, ekonomisine, yaya ve araç trafiğine yön verecek bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışma da emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

KAYMAKAM IŞIK VE BAŞKAN TAVLI’DAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

 

Programda birer konuşma yapan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık ve Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Ünye’nin en temel sorun alanlarından bir tanesi olan trafiğin çözümü için yapılacak çalışmalar dolayısıyla emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

 

Programda ayrıca katılımcıların görüş ve önerileri de dinlenerek soruları cevaplandırıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-