eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Meçhul Asker  Makedonya’da

Ünye Meçhul Asker  Makedonya’da
24 Haziran 2022 - 12:41

Ünye Meçhul Asker  Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, Erasmus+ K229 projesi kapsamında “Stay Special; Not a Bully But A Friend” (Özel Kal, Zorba Olma Dost Kal) adlı ortağı oldukları projeleri dahilinde projenin ilk hareketliliği için Kuzey Makedonya’nın Kavadar şehrine gitti.

Erasmus+ Programı Okul Eğitimi için Stratejik Ortaklıklar faaliyeti, yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transferi ve/veya uygulanmasının yanı sıra Avrupa seviyesinde işbirliğini, karşılıklı öğrenmeyi ve deneyimlerin paylaşılmasını teşvik eden ortak girişimleri desteklemeyi amaçlamaktadır.

Okul Müdürü Murat YEŞİLTAŞ  ve Proje iletişim sorumlusu İngilizce öğretmeni Arzu DEMİR MEŞECİ  refakatinde 8. sınıftan 5 öğrenci (Eyüp Çınar Açıkgöz, Ahmet Akman, Mert Efe Baysal, Öznur Bek, Naz Derin Şerefhanoğlu) hareketliliğe katıldı.

Kuzey Makedonya dönüşü sonrası Arzu DEMİR MEŞECİ proje kapsamında diğer proje orta ülkelerle( İspanya ,Türkiye/Gaziantep, İngiltere, Finlandiya) planlanan eğitimleri tüm öğrenci öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Proje konusunun hayatımızın hemen her döneminde karşılaşabileceğimiz ve büyük bir sorun olan akran zorbalığı olduğunu belirten Arzu DEMİR MEŞECİ; projemizin amacı özellikle öğrencilerimizi empati kurabilen, birbirlerine sevgi ve saygıyla yaklaşabilen bireyler olarak yetiştirebilmek ve onlara zorbalığın kötü yanlarını gösterebilmektir.Bu kapsamda yapılan ve projenin ilk ayağı olan Kuzey Makedonya hareketliliğinin özellikle öğrencilerimizin konu ile ilgili farkındalık kazanmaları açısından çok güzel ve verimli bir şekilde geçmiştir. Ayrıca yapılan kültür gezileri sayesinde, katılımcıların hem birbirleriyle kaynaştılar hem de farklı kültür ve yerleri tanıdılar dedi. Okul Müdürü Murat YEŞİLTAŞ; bir sonraki hareketliliğin Eylül ayında Finlandiya’da yapılacağını ve projenin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gerekli tüm çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-