eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Kent Konseyi Toplandı

Ünye Kent Konseyi Toplandı
16 Mart 2015 - 10:21

Ünye kent konseyi yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

2015-03-12-932
Ünye kent konseyi yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Başkan İbrahim Cerrahoğlu olmadığı için başkan yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Yalın yaptı, aynı zamanda kendisi şuan için konseye de Başkanlık yapmakta.

Yürütme kurulu toplantısında alınan kararlar söyle;
-Mahallelerde yapılması planlanan bilgi ve muhabbet toplantıları için merkez mahalle muhtarları sırası ile davet edilecektir. İlk davetlilerimiz Burunucu mahallesi muhtarı ve Gölevi mahallesi muhtarları oldu ve kendilerinden fikir alındı.
-Kent Konseyi Çocuk meclisi ilk toplantısını 7.03.2015 Cumartesi günü yaptı. Görev dağılımı yapılamadı. Çocuk meclisi toplantısında yaşadıkları şehri tanımaları açısından şehir turu yapılmasına karar verildi. Şehir turu gezi güzergahında Ünye Kalesi, Ünye Şeyh Yunus Türbesi, Orta Çarşı, Çifte Hamam, Bakırcılar arastası, Kadılar koğuşu, Müze  Ev, Eski Hamam, Saray cami, Süleyman Paşa Sarayı Surları ,Fener Altı Kayalıkları, Çamlık gibi mekanlar yer alacak.
Aynı zamanda ”Çocuk Gözüyle Ünye” projesi ile  çocuklar resim, şiir ve kompozisyonlarıyla Ünye’yi nasıl gördüklerini anlatacaklar. Yapılan tüm bu etkinlikler 23 nisan Ulusal Egemenlik çocuk Bayramında sergilenecek.
-İlçe genelinde ” mahallemde temizlik var” projesinin  de başlatılması önerisi ile Ünye mahalleleri temizlikte yarışacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-