eskort samsun

ÜNYENETHABER

ÜNYE KALESİ İÇİN START VERİLİYOR….VİDEO HABER

ÜNYE KALESİ İÇİN START VERİLİYOR….VİDEO HABER
30 Ocak 2015 - 13:23

 

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye İlçe Başkanı Arif Ergün ve Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren 2 günlük Ankara ziyaretinde bulunarak Ünye ile ilgili konuları masaya yatırdılar.

Ziyaretlerin gündeminde OSB, Ünye Kalesi, Tabakhane Deresi, Gençlik Merkezi, Basketbol, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile Futbol ve kum futbolu ve gençlik kampları oluşmaktadır.

Ünye Belediye Başkanı 2 günlük Ankara ziyaretini değerlendirerek Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar; “Konularımızın ana başlıkları Ünye kalesi, Ünye Kalesi ile ilgili Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısıyla yapmış olduğumuz görüşme çerçevesi içerisinde 20 ve 22 nolu parsellerin Ünye Belediyesine devri ile ilgi daha önceden talebimiz var idi. 22 nolu parsel hazine arazisi idi. Burayla ilgili devri aralık ayı içerisinde almış olduk. 20 nolu parsel orman arazisi olduğu için orman Genel Müdürlüğümüz, İzin İrtifak Daire Başkanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmede ise 20 nolu parselin devri ile ilgili sıkıntıyı aşmış olduk. Büyükşehir belediye başkanlığımızdan arkadaşlarımızın Ünye’ye yapmış olduğu ziyaretlerinde bir parselin özel mülkiyetin oluğu için, oranında özel mülkiyet kamulaştırmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesinden alacağımız destek ile kale inşallah hukuki alt yapısı zemini oluşmuş olacak. Biz kalede orman parselini aldıktan sonra 2 etap ihaleye çıkartmış olacağız” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-