eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’ı makamında ziyaret etti.
18 Şubat 2015 - 16:00

12

Canik Ünye Gazeteciler Derneği (CÜGD), Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanarak görevine başlayan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette CÜGD Başkanı ve Gazetemiz Ünye Kent sahibi Ali Öztürk, basın mensuplarının adliye, kolluk kuvvetleri ve tüm kamu kurum ve kuruluşları gibi kamu yararına, kamunun bilgi edinme hakkına hizmet ettiklerini dile getirerek, basının bilgi edinme hakkı çerçevesinde adliyede bilgi edinme konusunda Başsavcı Ayaz’dan destek istedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ayaz, Ünye’deki, basın mensuplarının birlik ve beraberlik içerisinde oluşundan memnuniyetini ifade etti.

Ziyarette mesleki öz geçmişini dile getirerek sözlerine başlayan Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz; şunları söyledi:

“Ünye nüfus ve yapı olarak buradan önceki görev yerim olan Bursa Gemlik’e eş değer ölçülerde sayılıyor. Burada görüyorum ki basın mensupları birlik ve beraberlik içerisinde hareket edebiliyorlar. Ancak örneğin Gemlik’te; basın mensupları bu şekilde birlik ve beraberliği sağlayabilmiş değillerdi. Ünye basını bu birlik ve beraberliği sağlayabilmiş ve birbirleri entegre olmuş. Bu konuda sizleri tebrik ediyorum. Tabi ki tek amacımız kamu hizmetinde bulunmak. Ama bizim mesleğimiz gereği bir taraf mağdur, bir taraf şüpheli olabilir, bir taraf alacaklı bir taraf borçlu olabilir. Dolayısıyla bir tarafı mutlu ederken, bir tarafın malına, hürriyetine temas ederek üzmüş oluyoruz ama önemli olan insanlardaki adalet duygularını kaybetmemelerini sağlamak.”

Ünye’deki basın ve yayın hayatı ile ilgili bilgilendirmede bulunan Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk; “Biz basın mensupları olarak kamu görevi ifa etmemizden dolayı kolluk kuvvetleri ile ayrılmaz bir bütünlük içerisindeyiz. Bu noktada halkın haber özgürlüğü çerçevesinde mümkün olduğu kadar, anlayış ve hoşgörü içerisinde yardımcı olunmasını talep ediyoruz.” dedi.

Buna karşılık olarak ise Cumhuriyet Başsavcısı; “Tabi ki adli olaylar dışındaki haberler noktasında yardımcı olmak steriz. Ancak adliye olayları ile ilgili yasa gereği soruşturmalar gizlidir” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-