eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ünye Belediyesi’nin Tarihinde Bir İlk

Ünye Belediyesi’nin Tarihinde Bir İlk
16 Ocak 2015 - 10:41

Veda Yemeği ve Plaket Töreni

BLD_8751

Ünye Belediyesinden Emekliye ayrılan personeller için  Atatük Parkı sosyal tesislerinde  veda yemeği ve plaket töreni düzenlendi.

Ünye Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri’nde Emekliye ayrılan personellerin onuruna düzenlenen veda yemeğine,  Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Belediye Başkan Yardımcıları Erhan Eren, Ali Kemal Mehel ve Emekli olan Personellerin Birim Müdürleri Katıldı.

Düzenlenen yemek programında konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ‘’Zorlu bir süreçten geçtik. Sıkıntılı dönemimizin %90,95 lik bir bölümünü bitirdik diyebiliriz. Yeni personel yapılanması bizim enerjimizi ve dolayısıyla da   zamanımızı çok fazla aldı. Çünkü bu sokaklara emek vermiş, alın teri dökmüş Sizler, Ünye’de yaşayan vatandaşların rahatça, ayağı taşa değmeden temiz sokaklarda ilerleyebilmesi için değişik birimlerde görev aldınız, yıllarca ter döktünüz. Hz. Ömer  “sakın oturduğunuz yerden Allah’ım rızkımı ver değip beklemeyin. Bununla ilgili mutlaka çalışın. Şunu bilmelisiniz ki hiçbir zaman gökten kucağınıza altın ya da gümüş yağmaz’’ diyor. Çalışmak alın teri dökmek son derece önemli. Gerçekten dünyada herkese bir yer var. Yeteri kadar çalışarak kendinize bir yer edinin. Biz insanoğlu başkalarının yeri ile ilgili mücadele etmeyi çok seviyoruz. Hâlbuki bu dünyada kendimiz ile ilgili çalışmış olsak  inanın ki  Cenab-ı Mevla herkesi mutlak suretle takdir edecektir. Çalışmak üç temel alışkanlıktan alıkoyar insanı. Çalışırken  can sıkıntısından, kötü alışkanlık, yoksulluktan kurtulmuş oluyoruz. Sizler sabahın erken saatlerinde, gecenin geç saatlerinde günün herhangi bir diliminde yıllarca Ünye Belediyesine, Ünye halkına hizmet ettiniz. Ünye halkı adına hepinize çok teşekkür ediyoruz . Şunu da ifade edelim, Ünye Belediyesi tarihinde hiçbir zaman yapılmamış bir uygulamayı biz yapmış bulunmaktayız. İşçilerimize toplu bir emeklilik ikramiyesi hiçbir dönemde nakit olarak verilmemiştir. Bizler siz değerli arkadaşlarımıza peşin olarak ikramiyelerimizi çek şeklinde takdim edeceğiz. Sizlerde hemen bankaya gidip ikramiye paralarınızı peşin olarak alabileceksiniz. Sizlere emekli olun arkadaşlar demek inanın zordu. Şunu ifade edelim. Belediyenin mali yapısı, gelir gider tablosu küçülmemizi gerektiriyor. Küçülmek bazen bir adım ileriye atlamak için üzerimizdeki kiloları atmamızı gerektirir. Yapısal reformları hayata geçirmek, Ünye’mize kalıcı eserler bırakabilmek   için, mali tablomuzu gözden geçirmek ve kalıcı önlemler almak için bizim küçülmemiz gerekiyor idi. Sizler buna katkıda bulundunuz.

Bizde söz verdiğimiz gibi hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeden, adil davranarak bu kararı aldık. İçinizde benim akrabamda var. hiçbir ayrım gözetmeksizin içinde bulunduğumuz maddi durum sebebiyle böyle bir karar aldık. Sizlerde bu konuda yardımcı oldunuz. Çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki hayatlarınızda mutluluklar diliyoruz. Eminim bir çoğunuz farklı uğraşlara gireceksiniz. Bundan sonraki yaşamınız için benim dileğim ‘’sağlıklı kalın, mutlu olun, geleceğe umut ile bakın’’ şeklinde konuştu.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-