eskort samsun

ÜNYENETHABER

UMRE’YE GİTTİLER

UMRE’YE GİTTİLER
25 Ocak 2015 - 8:59

öğretmen, öğrenci ve veliler

XSDD

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 2015 yılı umre organizasyonu öğretmen, öğrenci ve veliler için hazırlanan 12 günlük ekonomik tip umre programı kapsamında Ünye’den 46 öğrenci, öğretmen ve veli umre ziyareti için kutsal topraklara hareket ettiler. 24 Ocak 2015 Cumartesi günü saat 12.00’da Ünye Otogarından hareket eden umre kafİlesi için uğurlama merasimi düzenlendi.

Düzenlenen programda din görevlilerimiz Davut ÇELEN ve Seyit UYGUN’un söyledikleri ilahiler kafiledekilere ve onları uğurlamaya gelen yakınlarına duygulu anlar yaşattı.

Programda Ünye Müftülüğü Cezaevi Vaizi İbrahim TOPAL umreye gidenlere  hitaben yaptığı konuşmada: ” Ey Umre nimetine mazhar olan bahtiyar  insanlar. Gideceğiniz ve oralarda gezip dolaşacağınız yerler Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’in ve onun muhterem sahabilerinin gelip geçtiği yerlerdir. Oraları gezecek ve göreceksiniz. Secde ettiğiniz Haremi Şerifin sahası, Kabe-i muazzamanın çevresi buradaki çakıl taşları, kum zerrecikleri, peygamerizzişanın gözyaşlarıyla ytıkandığı yerlerdir. Oralara gitmek herkese nasip olmaz diyerek memleketimiz, devletimiz ve müslüman kardeşlerimiz için dua etmelerini istedi.

Ardından Ünye merkez büyük camii müezzin kayyımı Serdar YILDIZ’ın okuduğu kur’anı kerimden sonra yapılan dualar ve getirilen telbiyelerle kafile kutsal topraklara hareket etmek üzere otobüslere bindiler.

Gidiş Samsun Çarşamba Havaalanından direk Medine’ye yapılacak olup öğrenci, öğretmen ve veliler 6 gün Mekke’de, 6 gün Medine’de kalmak üzere Garaj camii kur’an kursu öğreticisi Sevgi KUŞKALI ve Ünye İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinden Hüseyin DİKİCİ’nin nezaretinde umre görevlerini yerine getirecekler.

Umreden geri dönüşler ise 4 Şubat 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-