eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ulusal Televizyon Kanallarının Ordu’ya İlgisi Sürüyor

Ulusal Televizyon Kanallarının Ordu’ya İlgisi Sürüyor
02 Şubat 2015 - 17:16

Ordu’nun ulusal televizyon kanallarında yayınlanan programlarda yer alması ve bu yolla tanıtılması yönünde Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun başlattığı tanıtım faaliyetleri devam ediyor.

DSC_4245

            Bu kapsamda, program çekimleri için Ordu’ya gelen ATV Avrupa Kanalı ve Antalya’da uydudan yayın yapan Akdeniz TV program yapımcıları, Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile röportaj gerçekleştirdi.

Vali BALKANLIOĞLU, ATV Avrupa Kanalı’nda yayınlanan “Ekopazar” programının yapımcısı Serkan DİLEK ve Akdeniz Tv’de yayınlanan “Bizden Söylemesi” adlı programın yapımcısı Sinan AKINER’in, Ordu ile ilgili sorularını yanıtladı.

“Ordu, Karadeniz’in Özeti Bir Şehirdir”

            Söyleşiye, Ordu’yu tanıtarak başlayan Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu, Doğu Karadeniz bölgesinin girişinde yer alıyor. Bir dergide yazıldığı gibi Ordu, Karadeniz’in özeti bir şehirdir. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, hepsi Ordu’da mevcut, hatta çok daha fazlası var. Karadeniz sahil yolu yapılırken, Ordu’nun sahili bozulmamıştır. Yollar boyu uzanan koylar olduğu gibi muhafaza edilmiştir. Ordu’nun bozulmamış doğası, son derece güzel yaylaları, gölleri, dereleri, şelaleleri var. Boztepe’ye çıktığınızda gözünüz gönlünüz açılır ve doyumsuz bir manzara eşliğinde Ordu’yu temaşa edersiniz. Ordu’ya gelenler, her türlü doğal yaşam ve natürel beslenme imkanına sahip olacaktır. Kısacası insanlar Ordu’ya geldiklerinde kendilerini cennette zannedeceklerdir” dedi.

            “Ordu, Turizm Yönünden Gelecek Vaat Ediyor”

Ordu’nun turizm yönünden gelecek vaat eden bir şehir olduğunu dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu, turizm yönünden gelecek vaat ediyor. Bu güzellikleri öncelikle halkımızın iyi bilmesi lazım. Karadeniz deyince sadece Ayder ya da Uzungöl akla gelmemeli. Ordu’da  kat kat daha güzel yerler ve tabiat güzellikleri var. Bozulmamış nefis manzaralar var. Türkiye’nin en güzel ve en geniş yayaları Ordu’dadır. Perşembe yaylası ve Çambaşı yaylası irili ufaklı pek çok yaylarımız olmakla beraber bunların güzellikleri hakikaten dillere destandır. İnsanlarımız ilk geldiğinde kendilerini İsviçre’nin Alplerinde, bozulmamış Amazon ormanlarında hissedebilir. Ordu’da bu kadar güzellikler mevcut. Bu nedenle Ordu’yu turizme kazandırmak istiyoruz. Bu anlamda iyi bir tanıtıma önem veriyoruz. Türkiye genelindeki gazete, dergi ve ulusal televizyon kanallarında, programlarda Ordu’yu tanıtmaya gayret ediyoruz. Önümüzdeki dönemde Körfez ülkelerine, Arap coğrafyasına tanıtım yapmayı planlıyoruz.  Çünkü bölgemizde Arap turizmi bir hayli fazla.  Özellikle Körfez ülkelerinde petrolle beraber iyi bir gelire sahip insanlar var.  Körfez ülkelerinde petrol var. Burada doğal güzellikler var. İnsanlar farklılık arıyor. Onlar sürekli orada yaşadıkları için yeşilliği, doğayı ırmakları, çağlayanları, gölleri ve uçsuz bucaksız ormanları arıyorlar. İşte bunların hepsi Ordu’da mevcut” diye konuştu.

“Ordu, İnsana Huzur Veren Bir Şehirdir”

Ordu’nun insana huzur veren bir şehir olduğunu ifade eden Vali BALKANLIOĞLU, “İnsan huzur bulacağı, arınacağı, içini ve dışını boşaltacağı mekanlar arıyor. Ordu, bunu sağlayacak nitelikte bir şehir. Bu konuda uygun tesislere sahip. Bu tesislere gittikçede yenileri ilave ediliyor.  Eko turizm denilen ve tamamen doğal, bozulmamış, içerisinde kimyevi hiçbir madde bulunmayan doğal yiyeceklerle, kuş cıvıltıları arasında, ormanın içerisinde tatil yapmak mümkün Ordu’da. Burada ev pansiyonculuğu da yaygınlaşıyor. Ordu’da kalınacak son derece temiz, nezih, tatil mekanları var. Şimdi kayak tesisleri de yapılıyor. İnşallah kayak tesisi tamamlandığında seneye Ordu’da kayak yapmak mümkün olacak.  Turizm cazibe alanları oluşturmayla ilgili çeşitli projeler de devam etmekte. Bir de Samsun’dan başlayıp Artvin’e kadar tüm Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan ‘Yeşil Yol’ projesi var. Bütün Karadeniz yaylalarını kesintisiz olarak arabanızla dolaşabilirsiniz. Off road türü aktiviteler için de son derece uygun alanlar mevcuttur. Bazı kulüpler buralara gelip, çeşitli yarışlarda yapabiliyorlar. Tertemiz sahillerinde, koylarında dalış sporu yapmak mümkün. Su altı fotoğrafçılığı yapmak mümkün. Yamaç paraşütünün en güzel yapıldığı yer Ordu’dur. Ayrıca ormanda, yaylada, sahilde, yürüyüş rotaları ve trekking güzergahları var,  dağcılık yapılabilir burada. Velhasıl sporun çeşidini Ordu’da yapmak mümkün” şeklinde konuştu.

“Ordu, Yatırım İçin de Çok Uygun Bir Şehirdir”

            Ordu’nun, yatırımcılar için avantajlı bir il olduğunu vurgulayan Vali BALKANLIOĞLU, “Biz bir taraftan turizme önem verirken, bir taraftan da yatırımcılar için uygun zeminler oluşturmaya gayret ediyoruz. Devlet artık fabrika kurmuyor elindekileri de çıkartıyor. Sadece alt yapısını yapıyor. Ordu kalkınmada 5. öncelikli iller arasında yer alıyor. Eğer yatırımlar OSB’lere yapılırsa 6. iller kapsamına giriyor. Sanayi türü yatırımlarda da teşvik var, sigorta indirimi var. Çalıştırdığınız işçinin sigortasını devlet ödüyor. Daha bir çok teşvik sistemleri var. Ordu OSB yetersizdi ikinci bir OSB çalışmamız var, bu çalışmamızı yakında tamamlayacağız. Ünye’de OSB için son aşamalara geldik. Fatsa OSB’yi genişletiyoruz. Özellikle tekstil başta olmak üzere bir çok yatırım buralara yapılabilir ve karlı rekabet edilebilir. Ordu’daki OSB’ler, yatırımcılara çok büyük avantajlar sağlıyor. Önümüzdeki süreçte başlattığımız tanıtım atağıyla birlikte, Ordu’da çok büyük gelişme kaydedebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

            “Ulaşım Yatırımları Ordu’da İç ve Dış Turizmi Hareketlendirecektir”

Ordu’da yapımı devam eden ulaşım yatırımlarının iç ve dış turizmi hareketlendireceğini belirten Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu, fındığa dayalı bir ekonomiye sahiptir. Fındık dışındaki gelir getirici üretimler sembolik düzeydedir. Fındık dışındaki diğer alanlara Ordu halkı destek vermeye hazırlar. Turizm konusu Ordu’da heyecan yaratıyor. Dünyanın en önemli havaalanlarından birisi Ordu’ya yapılıyor. Havaalanının yapımıyla birlikte Ordu’ya ulaşım çok daha kolay olacak. Denizin doldurulmasıyla yapılan havaalanı, hem yurt içi, hem de yurtdışı seferlerle turizme katkı sağlayacaktır. Bir de Ordu’nun her tarafı çevre yollarıyla, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan yollarla önümüzdeki dönemlerde tanışmış ve kavuşmuş olacak.  Şu anda inşaatları deva eden yolların tamamlanmasıyla birlikte Ordu’ya ulaşım daha da kolay olacak.  Böylece hem turizmi, hem de ticareti canlandıracaktır bu yollar” diye konuştu.

            “Ordu’yu Tanıtım Atağı Başlattık”

            Ordu’yu her yönüyle tüm dünyaya tanıtmak amacıyla bir tanıtım atağı başlatıldığını ifade eden Vali BALKANLIOĞLU, şunları kaydetti:

“Ordu’yu tanıtmak için bir atak başlattık. Bu güzellikleri diğer insanlarla paylaşmak gerek. Binlerde kilometreye gitmeye gerek yok. Ordu’da yıllarca yaşayıp Perşembe yaylasını, Çambaşı yaylasını görmeyen pek çok insan var. Öncelikle Ordu insanına buraları tanıtmak gerek. Ordu’ da bir heyecan, bir beklenti oluşturmaya gayret ediyoruz. Hedefleriniz olmalı ki, buna karşın gayret sarf edebilelim. Hedefiniz yoksa olduğunuz yerde sayarsınız. Hedefi büyük tutalım, Orduluların bir hedefi olsun diye çeşitli toplantılar yapılıyor. Belediyeler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, çeşitli turizm acente ve dernekleri bunlarla değişik toplantılar yapıyoruz. Bunun dışında Ordu’yu ulusal tabanda Türkiye’ye tanıtıyoruz. Yani insanlarımız kendi memleketini görmeden, kendi memleketindeki güzellikleri keşfetmeden, dünyayı keşfetmeye çalışıyor. Türkler de turizme ilgi duymaya, para yatırmaya başladı. Önceleri çok azdı yurt dışına çıkan insan sayısı, şimdi milyonlara dayanıyor. Bu insanlarımızın birçoğu kendi memleketlerindeki güzellikleri görmüş bile değil. Mütevazi bütçelerimizle ulusal bazda kentimizi tanıtmaya gayret ediyoruz. Bu konuda hayli mesafe aldık.  Buralara genelde Körfez ülkelerinde yaşayan insanlar rağbet ediyor. Buralardaki ulusal kanallarda geliyor ve gelecekler. Bunun dışında Avrupa ve Rusya’ya da ilimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Bunun yanında Ordu’nun kültürünü arttıralım, eğitimde kaliteyi yakalayalım, ulaşabilirliği yükseltelim, sağlık sistemimizi daha da iyiye taşıyalım, bu konularda da çabalarımız var.”

“Gurbetteki Ordulular, Memleketlerinden Uzak Kalmasınlar”

Röportajın son bölümünde gurbetteki Ordululara seslenen Vali BALKANLIOĞLU, “Dünya üzerinde 3 milyon, sadece İstanbul’da 500 bin Ordulu var. Ordulunun olmadığı yer yoktur. Buradan gurbetteki Ordulu hemşerilerimize sesleniyorum; memleketlerine olan ilgi ve sevgileri hakikaten takdirle karşılamakla beraber bunu sonraki nesillere de aşılasınlar, memleketlerini ziyaret etmekten çekinmesinler ve uzak kalmasınlar. Bir de gelirken yanlarında arkadaşlarını da getirsinler. Bu konuda memleketlerine destek olmalarını istiyorum” dedi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU ile yapılan röportaj,  ATV Avrupa Kanalı’nda yayınlanan “Ekopazar” ve Antalya’dan uydudan yayın yapan Akdeniz TV’de yayınlanan “Bizden Söylemesi” adlı programda önümüzdeki günlerde yayınlanacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-