eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ELVAN, Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ELVAN, Ordu Valiliği’ni Ziyaret Etti
06 Şubat 2015 - 17:57

Yapımı hızla süren Ordu-Giresun havalimanı inşaatı çalışmalarını yerinde incelemek üzere Ordu’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Ordu Valiliği’ni ziyaret etti.

 DSC_4852

Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, incelemelerinin ardından Ordu Valiliği’ni ziyaret etti.

Ordu Valiliği’ne gelişinde, Vali Yardımcıları ve Daire Müdürleri tarafından karşılanan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra Valilik Makamına geçti.

Bura bir süre dinlenen Bakan ELVAN’a, Vali İrfan BALKANLIOĞLU tarafından brifing verildi. Vali BALKANLIOĞLU, verdiği brifingde şunları söyledi:

 “Sayın Bakanım, bildiğiniz üzere Ordu’muz Büyükşehir oldu. 19 tane ilçemiz var. Burada tek geçim kaynağı fındıktır. Ordu’nun fındığa dayalı bir ekonomisi var.  300 milyon civarında fındık ihracatı var. Eğer sezon iyi geçerse Ordu’da 200 bin tonun üzerinde fındık üretimi oluyor. Ordu’da sezon normal geçerse 170 bin ton oluyor. Geçen yıl don afetinden dolayı 60 bin ton civarında oldu. Geçen yıl fındık az olduğu için insanlarımız sıkıntılı durumda. Fındık dışında kivi üretimi var. Bir de dünyada en fazla bal üreten il Ordu’dur. Toplam ihracatımız 400 milyon dolar civarında, 100 milyon doları ihraç kaydıyla dışarıdan satıldığı için 300 milyon dolar görünüyor. Ordu son derece güzel bir il Karadeniz’in özeti durumundadır. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa hepsi Ordu’da mevcut. Türkülere konu olmuş dereleri, şelaleleri meşhurdur. Bir de sahil hiç bozulmamış. Çünkü sahil yolu içeriden geçmiş. Koyları bozulmadığı için yüzyıllardır duruyor. Dünyada 15 şehirden biri olan sakin şehir Perşembe ilçemiz var.  Bu kadar güzelliği hem iç turizmde hem de dış turizmde değerlendirmek istiyoruz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın yatırımları bu konuda çok önemli. Eğer havaalanı olmasaydı, biz turizmde bu kadar iddialı olamayacaktık. Hem ulusal bazda, hem de uluslararası alanda özellikle Arap turizmine dönük çalışmalarımız var. Bu konuda tanıtım faaliyetlerimiz devam ediyor. Tek eksiğimiz havaalanımızdı o’da yapılınca ulaşım mükemmel hale gelecek ve inşallah fındığa bağlı olmaktan kurtulup, ekonomimiz biraz da turizme dayalı olacaktır. Trabzon’a yılda 260 bin Arap turistin geldiğini, kişi başına 3 bin dolar harcandığını söylüyorlar pastayı paylaşalım değil de pastayı büyütelim beraber kalkınalım hevesindeyiz. Sizin de sayenizde ilerde hızlı trende gelir ümitleniyoruz. Burayı Akdeniz’e kısa yoldan bağlayacak kestirme yollar tüneller bu sayede Sivas, Kayseri gibi iller 2-3 saatlik yol haline gelecek.  Hem buranın ticari hacmi Karadeniz’e kıyısı olan ülkelere Türkiye limanlarıyla işlerlik kazanacak, hem de burada bir şeyler satma ve pazarlama durumu olacak ticaret hacmi yollar sayesinde artmış olacak ama bu sırada iç turizmde artacak“ dedi.

“Ordu, Fındığıyla, Orman Ürünleriyle, Turizm Potansiyeliyle Türkiye’de Örnek İllerden Birisidir”

 Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na verdiği bilgilerden dolayı teşekkür eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN, “Sayın valimize verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Ordu ilimiz başta fındık olmak üzere tarıma dayalı sanayisi, orman ürünleri ve turizm potansiyeli gerçekten Türkiye’de örnek olabilecek illerimizden bir tanesi. Aslında şöyle bir geçmişe bakacak olursak, 12-13 yıl öncesine dönecek olursak, Ordu denilince akla sadece sahildeki birkaç ilçe ve Ordu merkez akla gelmekteydi. Halbuki Ordu’nun iç kesimlerinde, özellikle güney kesimlerinde çok yoğun bir nüfus ve bir anlamda kent merkeziyle, Ordu’yla hiçbir bağlantısı olmayan iki arabanın yan yana geçemeyeceği daracık yollar, çukurlarla dolu yollar, bir anlamda Ordu’nun iç kesimlerin hem merkezle, hem de güneyle bağlantılı olmadığı yerde olduğunu görüyoruz. KÖYDES projesiyle en fazla tahsisatı Ordu iline yapmıştık. O dönemde herkes şaşırmıştı” dedi.

“Bakanlık Olarak Ordu’ya 2,9 Milyar TL’lık Yatırım Yaptık”

 Ordu’da çok önemli gelişmelerin sağlandığına dikkat çeken Bakan ELVAN, “Başta Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın yatırımları olmak üzere Ordu’da çok önemli gelişmeler sağlandı. Şuana kadar Bakanlığımızın Ordu iline yapmış olduğu yatırım miktarı 2,9 milyar liradır. Sadece ulaştırma bakanlığı olarak 2,9 milyar liralık yatırım yapmışız. Bu çok önemli bir miktardır. Bu yatırımlara tabiî ki devam edeceğiz. Ordu ili için öngörülen toplam tünel sayısı 66’dır. Bunlarından 58 adedini tanzim ettik. Bunlar, Ordu’da yaşayan her bir vatandaşımız için hayaldi. Bu hayalleri biz gerçeğe dönüştürdük. Şuan 8 tünel üzerinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 “Ünye Çevre Yolunu Tamamladık. Ordu Çevre Yolu’ndaki Çalışmalarımız Devam Ediyor”

Açıklamasında Ünye ve Ordu Çevre Yolu projelerine değinen Bakan ELVAN, “Bizim en önemli projelerimizden bir tanesi Ünye Çevre yoludur. Ünye Çevre yolunu tamamladık. Doğudan batıya, batıdan doğuya geçişlerde çok ciddi sıkıntı yaşanan bir yerdi. Buradaki trafik sıkıntısı çözüldü. İkinci aşamada ise Ordu merkezi ilgilendiren çok önemli bir proje olan Ordu Çevre yolu projesidir. 2014 yılında önemli bir kaynak tahsis ettik ve yaklaşık 370 milyon lira civarında bir harcama gerçekleştirdik. 2014 yılında, Karayolları Genel Müdürlüğü olarak ve Ordu Çevre yolunun tamamlanması yönünde hızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çevre yolun 13 km’si tünelden oluşuyor. Geçmiş dönem hükümetlere baktığımızda 3-4 km tüneli 20-30 yılda bitiremediler. Şuan biz sadece Ordu ilinde 66 tünelden bahsediyoruz. Bu yıl Türkiye genelinde 128 km’lik açılışı yaptık. 1923 yılından 2003 yılına kadar tüm Türkiye genelinde yapılmış olan toplam tünel uzunluğu 50 km’dir. Biz sadece 2015 yılında 128 km’lik tünel açıyoruz. Ordu Çevre yolundaki çalışmalarımız hızla devam ediyor. 2016 yılında Ordu Çevre yolunun bir bölümünü inşallah açacağız. Ulaşıma açılacak kesim, Ordu vatandaşının % 90’nına hitap ediyor. Önemli bir rahatlama sağlamış olacağız. Yine bunun devamında biliyorsunuz. Üniversiteyi de rahatsız etmeyecek şekilde yeni bir çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“Ordu’da İnanılmaz Bir Değişim Yaşanacak”

 

Konuşmasında, Karadeniz-Akdeniz Yolu projesine de değinen Bakan ELVAN, “Bir projemiz daha var. O’da Karadeniz-Akdeniz Yolu projesi. Ordu’yu Akdeniz’e bağladığımız hattır. Batıdan doğuya giden ana hattımıza bağlayacak olan Ordu merkezden Mesudiye’ye kadar uzan bir hattımız var.  Bu projede de çok sayıda tüneller var. Bunların yapım çalışmaları suratla devam ediyor. Özellikle Ordu’yu Mesudiye üzerinden Erzincan, Erzurum hattına bağlamamız, bir anlamda Doğu Anadolu’yla Karadeniz’i bütünleştirmemiz anlamına geliyor. Ordu’da inanılmaz bir değişim yaşanacak. Bunu hep birlikte göreceğiz, göreceksiniz. Özellikle bu ana hattın açılmasıyla birlikte gerçekten Ordu’nun çok önemli gelişmeler sağlayacağını özelliklede turizm açısından inanılmaz bir aşama kaydedeceğini hep birlikte göreceğiz” dedi.

            “Yapılan Ulaşım Yatırımlarıyla, Ordu’nun 50 Yıllık Geleceği Garanti Altına Alınıyor”

 Ordu’da yapımı devam eden diğer ulaşım yatırımlarına da değinen Bakan ELVAN, “Yine başka önemli projemiz de Korgan’dan Niksar’a kadar inen hattımızdır. Bu hat üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Herhangi bir sıkıntımız söz konusu değil. Kabul edersizinki coğrafi şartlar oldukça kötü, engebeli araziden geçiyorsunuz. Bizde istiyoruz ki, bu yollar standardı yüksek yollar olsun. Bir kez yapalım. 10-15 yıl sonra yeni bir yol yapma gayreti içerisinde olmayalım. Zaten biz hedeflerimizi ortaya koyarken hiçbir zaman kıs vadeli düşünmedik. Orta ve uzun vadeli düşünüyoruz. 10 yıl sonra, 20 yıl sonra, 30 yıl sonra Ordu’nun ihtiyacı ne olacak? O çerçevede projelerimizi oluşturup yatırımımıza başlıyoruz. Yine önemli bir güzergah Ünye’den Akkuşa oradan da Niksar’a inen yolumuz. Bu yolun standardı oldukça düşük. Bu yolun standardını yükselteceğiz. Gerçek anlamda sizin ihtiyacınızı gidecek standarda bu yolu kavuşturacağız. Yine başka bir güzergâhımız Ordu’dan Ulubey’e oradan da  Gölköy’e kadar inen kesim var. Burada bazı şikâyetler var. Arkadaşlarımız gerekli temaslarda bulunacak hızlandıracağız. Bir an evvel Gölköy’e de ulaşımı sağlamış olacağız. Bir başka önemli projemiz de Ordu’dan Kabadüz’e oradan da Çambaşı’na kadar inen bir güzergahımız var. Bu güzergahla ilgili arkadaşlarımız ihale süreçlerini başlattılar. Bunlarında gereken takibini yapacağız. Bu yolunda yapımını gerçekleştireceğiz. Özetle söylemem gerekirse nereden bakarsanız bakın Ordu’yu, Ordu merkezden, Ünye’den, Fatsa’dan güneye bağlayan ana arterler oluşturuyoruz  ki Ordu gerçek anlamda potansiyeli arttırmış olsun. Şu yolları yapmamız demek, Ordu’nun 50 yıllık geleceğini garanti altına alacağız demektir. Biz bunu sağlıyoruz, sağlamaya da devam edeceğiz. Bizim Ordu iline yapmış olduğumuz yatırımları, önceki dönemlerdeki hükümetler 1 yılda tüm Türkiye’ye yapamıyorlardı. Bizim onlardan farkımızı görün” diye konuştu.

 “Bakanlık Olarak, Ordu’ya Desteğimiz Sürecek”

 

Bakan ELVAN, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye hala bir istikrar adasıdır, yatırım cennetidir. Hem yerli hem yabancılar için bu istikrar devam edecektir. Halkın refah düzeyi daha da artacaktır. Yeter ki devletimiz bize bu desteği vermeye devam etsin. Ordu’dan Ünye’ye doğru giderken önemli başka bir husus da Fatsa geçişidir. Orada da ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Fatsa’yı da bir çevre yoluyla geçmek istiyoruz. Bu konuda bir proje arkadaşlarımız hazırlamışlar. Ancak bu projenin yeniden el alınması gerekiyor. İnşallah Fatsa’ya da bir çevre yolu kazandırmış olacağız. Bu da Karadeniz geçişi için son derece önemli. Sizlerin daha rahat, daha konforlu, daha hızlı ulaşabilmeniz açısından son derece önemli diye düşünüyorum. Biz Bakanlık olarak verdiğimiz destek, bundan sonrada desteğimizi vermeye devam edeceğiz.”

Bakan ELVAN, Ordu Valiliği ziyaretinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Burada Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ tarafından Ordu Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarıyla ilgili Bakan ELVAN’a brifing verildi.

 Bakan ELVAN. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaretinin ardından, helikopterle Samsun’a hareket etti.

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi ELVAN’ın Ordu programına,  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Hizmetleri Genel Müdürü Fatih TURAN, Genel Müdür Yardımcısı Aydın ÖZCAN, Samsun Bölge Müdürü Davut ASLANPAY da eşlik etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-