eskort samsun

ÜNYENETHABER

UÇUŞLAR ÇİLEYE DÖNDÜ

UÇUŞLAR ÇİLEYE DÖNDÜ
28 Mart 2022 - 20:41

Tüm Türkiye’de olduğu gibi korona salgını sebebiyle yaşanan seyahat kısıtlaması döneminde Ordu-Giresun Havaalanı’ndaki (OGU) sefer sayıları da düşürülmüştü. Ordu ve Giresun ticaret ve sanayi odaları başkanları pandemi öncesinde olduğu gibi her gün İzmir, Antalya ve Avrupa seferlerinin yeniden konulmasını istedi.

OGU’YA HAFTADA 45, TRABZON’A 450 UÇAK İNİYOR

Söz konusu durumu değerlendiren Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, “Bizim Ordu-Giresun’un nüfusu 1,5 milyon. Trabzon’un ise 800 bin. Trabzon’a haftada 450 ila 500 arasında uçak iniyor. Ordu-Giresun Havaalanı’na (OGU) 45 tane uçak inmiyor. Bize inen uçak sayısı 20-25 kadar. Biz de Adana’ya, Kıbrıs’a, Antalya’ya, İzmir’e uçak inmiyor. Ordu-Giresun’un nüfusu altını çize çize ifade ediyorum ki 1,5 milyon.” dedi.

HAYATIN AKIŞINA TERS UÇUŞLAR BAŞKA BİR ÇİLE

“Ordu-Giresun Havaalanı’nda pandemi öncesi var olan uçuşlarımızı geri istiyoruz.” diyen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu “Ticaretimiz de turizmimiz de olumsuz etkileniyor. Süper Lig’de takımımız var. Her hafta maçları var. Rakiplerimizin de takımımızın da maça giden taraftarları var. Ama uçak yok. İzmir’e, Antalya’ya sefer yok. Ayrıca başta Ankara seferleri olmak üzere uçuşlar hayatın akışına ters saatlerde. O da başka bir çile.” şeklinde konuştu.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-