eskort samsun

ÜNYENETHABER

Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti

Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi’ni Ziyaret Etti
12 Mart 2015 - 21:33

 IMG_3947

Vali irfan BALKANLIOĞLU, Saraycık bölgesi yolu üzerinde Turnasuyu Irmağı kenarında iki vadi arasındaki düzlükte kurulmuş olan Turnasuyu Kız Anadolu  Lisesi’ni ziyaret etti.

Vali BALKANLIOĞLU, burada Gülyalı Kaymakam Vekili  Mehmet Akif KÖSE, Gülyalı  Belediye Başkanı Talip ŞEN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat ÇULFAZ, Turnasuyu Kız Anadolu  Lisesi Müdürü Lokman UZUNÇAKMAK tarafından karşılandı.

Vali BALKANLIOĞLU, Turnasuyu Kız Anadolu  Lisesi salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

İlk olarak Kız Anadolu Lisesi Müdürü Lokman UZUNÇAKMAK, Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na okul ile ilgili bilgi verdi.

Okul inşaatına 1993 yılında başlandığını ve  YİBO olarak açılan okulun, 1998–1999 eğitim öğretim yılında 8 yıllık zorunlu ilköğretim okulu olarak hizmet vermeye başladığını söyleyen UZUNÇAKMAK, öğrenci azlığı sebebi ile Turnasuyu YİBO’nun  kapatılarak yerine Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi (Pansiyonlu) olarak açıldığını ifade ederek, ”Okulumuz 21 derslik, yemekhane, 10 daireli lojman ve spor salonundan oluşmaktadır. Şu anda okulumuzda 380 öğrenci bulunmakta bunların 140 tanesi pansiyonda kalmaktadır” dedi.

Daha sonra Vali irfan BALKANLIOĞLU, öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı.

“Okullar fiziki mekânlar içinin donanımı ne kadar iyi olursa olsun her şey sizde bitiyor. Eğer siz gayretli çalışkan ve hedefleri olan insanlarsanız her yere girebilirsiniz. Sizlerin başarısı Türkiye’nin başarısı demektir” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Biraz dişinizi sıkar, gayretli olursanız hayat boyu son derece mutlu olursunuz” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”Çalışırsanız başarı seviyeniz yükselir. Sizlerin başarılı olması, Ordu’nun eğitim seviyesinin yükselmesi anlamına gelir. Sizler okur, çok iyi makama ve mevkiye gelirseniz, aileniz de mutlu olacak, sizler de mutlu olacaksınız” diyerek, öğrencilerden hedeflerinin büyük olmasını istedi.

Kendisinin zor şartlarda eğitim aldığını örnekler vererek anlatan Vali BALKANLIOĞLU, öğrencilerden derslerinde gayret göstererek çok başarılı olmalarını istedi ve “Sizlerden çok şey bekliyoruz” diye konuştu.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, konuşmasının ardından “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesi  çerçevesinde dünyanın dört bir yanındaki yetimlerle dayanışmak için büyük gayret gösteren ve bir yetimi kardeş edinen ‘Turnasuyu Kız Anadolu Lisesi’ 11/D sınıfı öğrencilerinden üstün yardımlaşma ve sorumluluk bilinçleri vesilesiyle kardeşlik beratını almaya hak kazanan 7 öğrenciye belgelerini verdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-