eskort samsun

ÜNYENETHABER

TÜRKİYE’NİN MANYETİK SİYAH KUMLU GÜVENLİ PLAJLAR DİYARI ‘ÜNYE’

TÜRKİYE’NİN MANYETİK SİYAH KUMLU GÜVENLİ PLAJLAR DİYARI ‘ÜNYE’
24 Haziran 2022 - 14:32

 

Üntid Başkanı Adnan Sobi yaptığı basın açıklamasında rip akıntısı hakkında uyarı yaptı,

Başkan Sobi açıklamasında;

“Karadeniz Bölgesinin en çok güvenlikli özel plajlarına sahip olan kentimiz, deniz sektörünün bölge lideridir. Ünye Turizm İşletmeleri Derneği(ÜNTİD) olarak asli hedeflerimizden biri turizm ve eğlence sektöründe insan hayatını korumaktır. Bu hedefle güvenli, sağlıklı ve mutlu bir tarih, kültür ve turizm kenti olmak için saha çalışmalarımız devam etmektedir.

Ünye’miz Türkiye’de tek olan Manyetik Siyah Kumlu plajlarıyla ve yaklaşık 30km’lik sahilleriyle ünlenmiştir. Bu ölçekte irili ufaklı onlarca plajı bulunmaktadır. Bu plajların tamamına yakın kısmı özel sektör ve Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olup güvenli hizmet altyapısı ile yerli ve yabancı misafirlerimizin hizmetindedir.

Ancak, şu bilinmelidir ki Karadeniz yaz sezonunda RİP akıntısı oluşan bir iç denizdir. Dolayısıyla, yüzmek için halkımızın mutlaka güvenli ve can kurtaran hizmet alt yapısı olan plajlarımızı tercih etmeleri hayati önem arz etmektedir.

Güvenli ve temiz altyapıya sahip plajları olan Ünye’mizin doğu yakasındaki Kavaklar Irmağı ile Batı yakasındaki Akçay Irmağı arasında bulunan 12 adet özel plaj Ünye ve bölge turizminin hizmetindedir. Bunlardan doğu girişinde 3 adet özel tesis plajı olarak hizmet veren Mavi Deniz Plajı, Sultan Sofrası Plajı ve Balıkçı Restoran Plajı bulunmaktadır. Batı yakasında ise Gülen kamping plajı, Atik Otel plajı, Uzunkum plajı, Kardelen plajı, Ankara Otel plajı, Ramada Otel Plajı, Evim Pansiyon Plajı, Yanıklar Apart Otel Plajı ve Sahilköy plajıyla birlikte 9 adet özel plaj bulunmaktadır.

Toplamda 12 adet özel plaj ve 6 adet Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı halk plajlarımız ile sağlıklı, güvenli ve keyifli bir tatil için siz değerli misafirlerimizin hizmetindedir.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-