eskort samsun

ÜNYENETHABER

Türkiye’de Çözüm Süreçi Nihayete Erecektir

Türkiye’de Çözüm Süreçi Nihayete Erecektir
17 Şubat 2015 - 8:30

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

10980763_10152831454214263_6635924630561168391_n

Ünye Belediyesi ve AK Parti İlçe Başkanlığınca bir restoranda düzenlenen toplantıya katılan Kurtulmuş, Ordu ve ülke gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreci

Kurtulmuş, çözüm süreciyle ilgili değerlendirmede de bulunarak, “Türkiye, 30 yılı silahlı çatışmalarla geçmiş, yaklaşık 50 bin insanı ölmüş, 1.2 trilyon parasını kaybetmiş olduğu bu 90 senelik sorununu çözerse sadece kendi içinde birlik ve dirliği sağlamış olmayacak.Türkiye bölge ülkeleri başta olmak üzere bütün kardeşlerimize, bütün İslam coğrafyasına ve bütün insanlığa yeni bir barış mesajını çok net şekilde ortaya koyacak” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin bu kadim sorununu çözüp, Türklerin ve Kürtlerin yeniden kol kola girerek var olan kardeşliği kıyamete kadar yaşatacağını vurgulayan Kurtulmuş, “O zaman, bu sadece Türkiye’nin sorununu çözmek değil, dünyaya büyük bir örnek teşkil etmek olacaktır. Bu anlamda önümüzde tarihi bir süreç duruyor. Seçim öncesinde bu çözüm sürecinin bitmesine ilişkin işaretler ortaya konacak. Türkiye’de bu süreç artık nihayete erdirilecektir” şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, dertlerinin millete hizmet etmek olduğunu ifade ederek, “Yeni Türkiye laf olarak söylediğimiz bir şey değildir. Yeni Türkiye ekonomik, siyasi olarak güçlü Türkiye’dir eyvallah. Ama çağdaşımız olan tarihçi Braudel’in çok güzel bir lafı var. Diyor ki, ‘Büyük İslam medeniyeti iki büyük yürüyüş gerçekleştirdi, bunlardan biri Hulafa-i Raşidin’in dönemindeki o parlak dönemdir. İkincisi Selçuklu’nun Osmanlı’nın büyük yürüyüşüdür’. Ben de diyorum ki yeni Türkiye dediğimiz şey, büyük medeniyetimizin üçüncü büyük yürüyüşünün başlangıcıdır ve inşallah bundan sonra böyle devam edecek” görüşünü paylaştı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-