eskort samsun

ÜNYENETHABER

Türk dünyasında büyük hayal gerçekleşiyor

Türk dünyasında büyük hayal gerçekleşiyor
03 Mayıs 2013 - 15:35

Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Türk dünyası arasında hayal edilen ‘dilde, işte ve fikirde birlikteliğin yavaş yavaş gerçekleştiğine dikkati çekerek, “Önümüzdeki yıl Kars, Tiflis ve Bakü demiryolu faaliyete geçecek. Bütün bir Türk dünyası ile birlikte dünyanın bir çok ülkesi Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz demiryoluna kavuşuyor. O yüzden Türk dünyası devlet başkanlarının en önemli gündemi ulaşım olacak.” dedi.

Geçmişi 6. yüzyıla kadar giden Türk-Kırgız ilişkileri, Uludağ Üniversitesi’nde (UÜ) düzenlenen uluslararası bir sempozyum ile masaya yatırılıyor.

Türkiye arşivleri ve kütüphanelerindeki verilerin araştırılması, genel Türk tarihinin bölünmüşlüğünü gidermeye yönelik bilgi akışının sağlanması, yeni keşifleri teşvik edilmesi amacıyla Türkiye Cumhurbaşkanlığı ile Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, bugün başlayan ‘Geçmişten Günümüze Kırgız-Türk İlişkileri Sempozyumu’ Bursa’da başladı. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde başlayan sempozyuma değişik ülkelerden alanında uzman tarihçiler katılıyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-