eskort samsun

ÜNYENETHABER

TMO, Derhal Fabrika Ayarlarına Geri Döndürülmelidir!

TMO, Derhal Fabrika Ayarlarına Geri Döndürülmelidir!
26 Haziran 2022 - 2:01
Yİ PARTİ ORDU İL BAŞKANLIĞI.
BASIN AÇIKLAMASI.
 İyi parti Ordu il başkan Yardımcısı Hüseyin Ağaoğlu yaptığı basın açıklamasında şu ifadelerde bulundu.
Bu ülke;üç tarafı denizlerle çevrili, toprağı verimli,suyu minarelli,dört mevsimi yaşayan havasıyla,tarıma elverişli topraklarıyla,
ana yurdumuz Anadolu olduğuna vurgu yaparak  sözlerine başlayan Hüseyin Ağaoğlu;
market tezgahlarında satılan patatesin kg fiyatını baz alarak iktidarın sergilemiş olduğu yanlış tarım politikaları eleştirdi.
    Bir resim karesiyle bir çuval patetes fiyatını işaret ederek bu resim,iktidarın yanlış uyguladığı tarım politikalarıyla üreticinin belini büken,onu emperyal güçlerin yoksulluk politikalarına kurban eden bir zihniyetin ülkeyi ne hale getirdiğinin vesikasıdır.
Patates kolay ekilebilen ve hasadı yüz güldüren bir ürün olmasının yanında çokça tüketilen bir besin kaynağıdır.
Tarım ülkesi olan Türkiye’de üreticinin artan girdi maliyetleri karşısında tarlada ürününü hakettiği değerinde satamaması ve artan hayat pahalılığı neticesinde üreticinin sürekli borçlanarak ekip biçtiği,tarladan sofraya gelene kadar zam üzerine zam geçtiği bu fahiş fiyat farkının ortaya çıkmasının en önemli iki kalemi; artan mazot fiyatlarıyla birlikte oluşan nakliye giderleridir.
Arada komisyoncu firmalarıda düşünürsek bu durum,tüketicinin alım gücünü zorlayan,ekonomiyi gözlerdeki ışıltıyla anlatan ve her şeyi bildiğini sanan zihniyetin karşısında fikir beyan etmeyen halktan aldıkları vekaleti bir tek adamın selahiyetine bırakan beceriksiz ve kabiliyetsiz politikacıların eseridir.
Sözlerinin devamında üreticinin ürettiği ürüne garantör bir kurum olarak kurulan üreticiye  serbest piyasa şartlarında bir devlet güvencesi sağlama aracı olan  TMO nun bugünkü durumunu sorgulayarak kurum üzerinden iktidara eleştirilerini sürdürdü.
TMO; (toprak mahsülleri ofisi)
Ne iş yapmaktadır?
Var olma sebebi  nedir?
Kime hizmet etmektedir?
Üretim topraktan çıkıyorsa
Üreticiyi desteklemek için kurulmuş devletin kurumu TMO nun var olma gaye’si;bu ülkenin toprağından alın teriyle mahsülünü çıkaran iç Pazar’ı doyuran üreticinin ürettiği ürüne TMO, neden? Şartsız ve koşulsuz alım garantisi verememektedir.
TMO,maalesef kuruluş amacına uygun yönetilmemektedir!
TMO,derhal fabrika ayarlarına geri döndürülmelidir!
İktidar sahipleri biran evvel aklını başına devşirmelidir!
Yanlış olan,kendi ülkemizin verimli toprakları ve üreticimizin üretim gücü dururken dünyanın bir ucunda Venezuella da tarım yapmaya çalışmanızdır.
Diyen Hüseyin Ağaoğlu iktidarı uyararak
Artık daha fazla İnat etmeyin,yanlış uyguladığınız tarım politikalarından derhal vazgeçin!
Eğer bu inadınızdan vaz geçer, yüzünüzü üreticiye dönerseniz çareyi dışarıda aramak zorunda kalmaz, ülkesinde üreten ve ürettiğini dünya pazarına ihraç eden ve gereksiz ithalatın önünü kesen bir konuma gelir ve ancak o zaman dünyanın eline bakan değil dünya pazarını doyuran  bir ülke oluruz.
    Aksi taktirde bu olumsuz tabloya müdahale etmezseniz,bu gaflet; milletimizi daha fazla emperyal güçlerin esiri yapacaktır.
    Gelinen noktada halkın alım gücü azalmış,ülke ekonomisi harap ve bitap düşmüştür.dedi.
    AKP genel başkan vekili Numan Kurtulmuşun bir tv programında yaptığı açıklamasını eleştiren Hüseyin Ağaoğlu Numan Kurtulmuşun  “ihracatın yolunu açtıklarını” bunun en önemli etkeninin şükür diliyle “Türk lirasının değerinin düşmesi”
olduğunu söylemesinin,AKP iktidarının artık şirazesinin kaydığının,pusulayı şaşırdığının aslında en yüksek tondan ifadesi olduğunu söyledi.
Sözlerinin devamında;
    Hangi devlet adamı ülkesinin para biriminin değerini düşmesinden duyduğu memnuniyeti övünerek ve şükrederek anlatabilirki.
Bu ancak hazinesi boşalan ve bu Vaziyeti kurtarmak için durumdan kendine olmadık vazifeler çıkaran, kaybettikleri milletin hazinesini yabancı para girişiyle yerine koymaya çalışan zihniyetin kendi para birimini yabancı para birimi karşısında değersiz kılması,aslında ihracat dengesinin bozulmasının ve ülkemiz ekonomisinde nedenli bir kara delik açıldığının en büyük göstergesidir.
Bunuda övünerek bir marifet gibi anlatmaksa tam bir garabettir.
    Bu durum;ekonomideki bozulan dengeleri yeniden oluşturmak,üretimde istihdamı sağlamak ve üreticinin elinden tutamak yerine ülkenin boşalan frenleri karşısında kendisine bir kaçış rampası arayan bir fikriyatın tezahürüdür ancak dedi.
     Daha sonrasında sebep ve sonuç ilişkisi açısından bugün ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Hüseyin Ağaoğlu
İktidara seslenerek;
Tarımı bitirdiniz,sanayiciyi bitirdiniz,esnafı bitirdiniz,vatandaşıysa korkutup sindirdiniz.
Elde avuçta ne varsa özelleştirdiniz. Şimdide türk lirasının değerini düşürmekle övünüp,devletin kaybettiğiniz hazinesini bu parlak fikrinizle geri kazanmaya mı çalışıyorsunuz?
     Kimi kandırdığınızı düşünüyor kiminle dalga geçtiğinizi zannediyorsunuz?
     Şunu iyi bilin bu aklı evvel fikirleriniz iktidarınızın gücünü dahada zayıflatacaktır.
     Böylelikle ömrü tükenmiş,miyadı dolmuş iktidarınız bu süre zarfında siz konuştukça batacaktır.
    “Lafla peynir gemisi yürümez”
     “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz”
Bu iki söz,sizin bugün içine düştüğünüz garabeti ziyadesiyle özetlemektedir. Diyerek sözlerine son verdi.
HÜSEYİN AĞAOĞLU.
İYİ PARTİ ORDU İL BAŞKAN YARD.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-