eskort samsun

ÜNYENETHABER

TİCARİ SMS TACİZİNE SON

TİCARİ SMS TACİZİNE SON
11 Mart 2015 - 3:50

BÜYÜK  GÜN 1 MAYIS 2015

dev-sirketleri-1-mayis-telasi-sardi-7058219_x_o

Elektronik ticaretin düzenlenmesi hakkındaki 6563 sayılı kanun 23 Ekim 2014’te Resmi Gazete’de yayınlandı ve 1 Mayıs 2015 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek. Elektronik ticaretin tanımının da yapıldığı kanuna aykırı hareket eden şirketler ağır para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Her gün sms, e-posta ve telefon üzerinden maruz kaldığımız ticari tacize karşı bugüne kadar elimiz kolumuz bağlıydı. Şirketlerin müşteri veritabanları bir şekilde kopyalanıp elden ele dolaşıyordu. Hiç alışveriş yapmadığınız mağazalardan gelen kampanya sms’leri, hesabınız bile olmayan bankanın size sunduğu kredi teklifleri artık tarihe karışacak.

Kanunun 6’ıncı maddesinde ticari elektronik iletiler, alıcılara ancak önceden onayları alınmak kaydıyla gönderilebileceği belirtiliyor. 8’in maddede ise tüketicilerin diledikleri zaman, hiçbir gerekçe belirtmeksizin ticari elektronik iletileri almayı reddedebilmesine imkan sunulmuş.

1 Mayıs’a sayılı günlerin kaldı ve birçok şirket ticari ileti iznini alabilmek için kolları sıvamış durumda. Otomatik aramayla izin isteyen de var, ödüllü yarışmalar düzenleyip çaktırmadan izni kapmak isteyen de. Eğer siz de ticari ileti bombardımanından rahatsızsanız kanunu okuyun ve haklarınızı öğrenin.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-