eskort samsun

ÜNYENETHABER

TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ

TEKNOLOJİNİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDE Kİ ETKİSİ
27 Şubat 2015 - 9:26

dd

Türk Kadınlar Birliği Ünye Şubesi “Televizyon, İnternet Kullanımı ve Sonuçları” konulu Puset Polvan İlköğretim Okulu velilerine seminer verdi. Ünye Ticaret Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni İbrahim Ermiş tarafından yapılan sunumda,  sosyal medyanın doğru kullanımıyla ilgili velileri bilgilendirildi.

Rehberlik Öğretmeni İbrahim Ermiş; “Günümüzde teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesinin yanında sorunlarda artıyor.Ben bunların başında bilgisayar, internet ve sosyal medya geldiğini düşünüyorum.Bunların çocuklarımızı  olumsuz şekilde etkilediğini düşünüyorum ve bu bağlamda da velilerimizin çocuklarına karşı da bilinçli hareket etmeleri için bu şekilde bir seminer düzenledik.Özellikle de internette sosyal medya konusunda velileri çok daha fazla uyarıyoruz.Bu durum çocukları hem zihinsel hem bedensel olarak olumsuz etkilemektedir.Bizde bu duruma elimizden geldiğince engel olmaya çalışıyoruz.

Bunun için de bugün Bayramca Puset Polvan Ortaokulunda velilere yönelik bilgisayar, televizyon ve sosyal medyanın kullanımı ve sonuçları konulu konferansı düzenledik.Ailelerin çocuklarının bilgisayar kullanımlarında kesinlikle dikkat etmeleri gerekiyor.Çocuklar bilgisayar karşısına oturduklarında zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorlar.O anlarda velilerin çocukları uyarmaları gerekir.Bir bireyin bilgisayar başında ortalama 1 saat geçirmesi gerekirken bizim toplumumuzda insanlar en az 3 saat geçiriyor.Bu da özellikle söz konusu çocuklarsa ciddi anlamda sıkıntıdır.

Toplumda gözlemlerimiz sonucunda çocuklarımızın bilgisayardan ve internetten uzak olmaları büyük eksiklik olarak dile geliyor.

Ev ortamlarında kural çok önemlidir ve bu tür durumlarda veliler çocuklarına hakim olmalıdırlar.Evde bilgisayarın herkezin ortak kullandığı bir adada bulunması daha sağlıklıdır.Veliler çocuklara saat uygulaması yapmalıdırlar.Bilgisayar karşısında geçirilen vakitler beyindeki hücrelerin ölmesine sebep olur.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-