eskort samsun

ÜNYENETHABER

Tavukçuluğa Teşvik…VİDEO HABER

Tavukçuluğa Teşvik…VİDEO HABER
22 Ocak 2015 - 10:07

T

Ünye Ziraat Odası Konferans Salonu’nda yapılan toplantıda Kalkınma İdaresi Başkanlığı Proje Koordinatörü Hasbi Şeker, ‘serbest sistem yumurta tavukçuluğu’nun teşvikini anlattı.


Proje Koordinatörü Hasbi Şeker, “Serbest sistem yumurta tavukçuluğu, bölgemizde yaygınlaştırılan ve bir nevi pilot olan daha sonrasında DOKAP kapsamında 8 ilimize dağılacak olan bir projedir. Burada çok yüksek rakamlar konuşulmuyor. 300-400 tavukluk kümesler kuruluyor. Kısa zamanda insanların ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bir projedir bu” dedi.


Piyasaya Organik Ürün Temini Sağlanacak
Buradaki esas gayenin, hayvanların doğal ortamda organik bir yumurta ve verim elde etmek olduğunu ifade eden Şeker, “Bu projenin DOKAP başta olmak üzere Ordu Üniversitesi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ziraat odaları olmak üzere dört ayağı var. DOKAP, üniversiteyi kendilerine eğitim vermek üzere eğitim satın alarak, orada bu proje yapılmaya başlandı. Bundan sonra ise esas ayaklarımız olan ziraat odaları devreye girdi. Onlar da ürünlerini toplamak, satın almak, yemlerini toplu satın almak, kümeslerinin yapımını takip etmek, kredi temini ile de bu projenin ayakları yere basmış oldu. Üreticiler ise daha sonra hazır hale gelen kümeslerdeki hayvanların yumurtalarını satarak bu işten para kazanmalarını sağlamış olacağız. Tek sıkıntımız, pazar sıkıntısıdır. O da üreticilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olmamalarından kaynaklanmaktadır. İnşallah onlar da aşıldığı zaman çok büyük bir gelir sağlanacağını umuyoruz” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-