eskort samsun

ÜNYENETHABER

Taşgetiren: Doğuda duygu kırılmaları oluşmuş

Taşgetiren: Doğuda duygu kırılmaları oluşmuş
07 Mayıs 2013 - 14:12

Başkan Taşgetiren, Başkanvekili Beril Dedeoğlu, Sekreter Cemal Uşşak, grup üyeleri Erol Göka, Doğu Ergil, Hilal Kaplan, Celalettin Can ve Vahap Coşkun, Çankırı’da bir otelde basın mensuplarının çözüm sürecine ilişkin görüşlerini dinledi.

Taşgetiren, toplantıda yaptığı konuşmada, Çankırı’nın ziyaret ettikleri 11. vilayet olduğunu belirterek, bu ziyaretlerde alınan güvenlik tedbirlerinin çok arzuladıkları bir şey olmadığını söyledi.

Bazı illerde gerçekleştirilen bir takım gösteriler nedeniyle, iletişim kurmak için geldikleri ortamların iletişimin kurulamadığı ortamlara dönüştüğünü ifade eden Taşgetiren, Çankırı’nın sokaklarında gezmek, insanları dinlemek ve evlere girmek istediklerini anlattı.

Taşgetiren, Türkiye’de 30 yıldan bu yana yaşanan bir sancı, genç insanların canını alan kanlı bir süreç yaşandığını vurgulayarak, “Türkiye’nin doğusunda batısında, doğusunda duygu kırılmaları oluşmuş. Batıda konuştuğumuz doğuda, doğuda konuştuğumuz batıda sıkıntı yaratabiliyor” dedi.

Daha önceki illerden birinde 1993 yılında oğulları şehit olmuş bir aileyi ziyaret ettiklerinde, şehidin annesinin “Süreç 1993 yılında başlasaydı da oğlum canlı geri dönseydi” dediğini aktaran Taşgetiren, anne ve babaların şehit anne ve babası olduk diye teselli imkanı bulabildiklerini vurguladı. Yaşanan 30 yıllık süreçte şehitler geldiğini, dağdan da ölümlerin indiğini aktaran Taşgetiren, bunların memleketin bütün kimyasını etkilediğini söyledi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-