eskort samsun

ÜNYENETHABER

Tarım Konulu Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği ve İstişare Toplantısı Yapıldı

Tarım Konulu Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği ve İstişare Toplantısı Yapıldı
31 Mart 2022 - 23:07

 

Ordu Üniversitesinin ev sahipliğinde “Tarım Konulu Kamu, Üniversite, Sanayi İşbirliği ve İstişare Toplantısı yapıldı.
Ordu Üniversitesinde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Hitaloğlu, tarım sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler ve bazı STK temsilcileri katıldı.
Vali Tuncay Sonel toplantıda yaptığı konuşmada, Valilik başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak paydasının Ordu şehri olduğuna dikkat çekerek, Ordu’ya yapılan yatırımlarda, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımızın yanı sıra milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşları ile iş insanlarının destekleriyle güzel işler çıkarıldığını söyledi.
Ordu’nun bürokrasi, siyaset ve aynı zamanda iş dünyası yönünden son derece şanslı bir il olduğunu ifade eden Vali Sonel, bunların yanı sıra doğal güzelliği ile de dikkat çektiğini belirtti.
“Ordu’ya yapılacak yatırımların destekçisiyiz”
Ordu’ya yapılacak yatırımların her zaman destekçisi olacaklarının altını çizen Vali Sonel, “Her zaman ortak paydamız Ordu’dur. 19 ilçemizle birlikte şehrimize yapılacak hangi güzellik varsa, biz onun yanındayız. Birlik ve beraberlik olduğu zaman başarı zaten beraberinde geliyor” diye konuştu.
“Ordu olarak daha fazla çalışmamız lazım”
Toplantıyı organize eden Ordu Üniversitesine teşekkür eden Vali Sonel sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu toplantı, beklediğimiz bir buluşmaydı. Çünkü, üniversiteler ilim yuvasıdır. Bizler için akademisyen hocalarımızın görüşleri, katkıları çok çok önemli. Burada en önemli husus, konuşulanların somut hale getirilmesidir. Devlet olarak bize düşen bir şey olduğu zaman, 24 saat yanınızdayız. Birlik ve beraberlikle şehrimizin ve yöre insanımızın lehine olacak ne varsa yanınızdayız. Biz, bu birlik ve beraberliğimizi her ortamda sağlarsak, enerjimizi işe verirsek, Ordu’ya yapılanın üzerine daha da fazla koymuş oluruz. Ordu olarak, daha fazla çalışmamız, daha fazla üretmemiz, daha fazla ihracat yapmamız lazım. Daha çok insanımıza iş ve aş vermemiz lazım.”
Toplantıda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler de bir konuşma yaparak, amaçlarının il’in kaynaklarını iyi kullanmak olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediyesi olarak kaynaklarla ilgili çalışmalar yapıldığının altını çizen Başkan Güler, “Buradaki amacımız, net olarak kaynaklarımızı iyi kullanmak. Kaynaklarımız zaten belli, en büyük kaynağımız insan. İş adamlarımız, akademisyenlerimiz, uygulamacılarımız, STK’lar da burada. Dolayısıyla her şey hazır. Kaynaklarımızı tespit ettik. Şu an analizlerimizi yaptık. Nerede kuvvetliyiz? Nerede zayıfız? Nerede avantajlarımız var? Nerede tehditler var? Stratejik olarak Ordu’nun çok güzel bir yeri var. Karadeniz- Akdeniz yolumuzla Mersin’e iniyoruz. Ama bizim indirmemiz yetmez, ürünlerimizi de indirmemiz lazım. Lojistik olarak indirmemiz lazım. Arada 41 tane vilayet var, ithalatı ve ihracatı ya Ordu’dan ya Mersin’den olacak. Biz en basitinden Kayseri’nin, Sivas’ın sahil kentiyiz. Burada sadece ürünler değil, beyinler de birleşecek, üniversiteler birleşecek” diye konuştu.
Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ise Ordu’da işbirliği ve uyumun hâkim olduğuna dikkat çekerek, bu çerçevede yollarına devam edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından toplantı, karşılıklı fikir alışverişiyle son buldu.
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-