eskort samsun

ÜNYENETHABER

Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Vermeye Başladı

Tanıtım Faaliyetleri Meyvelerini Vermeye Başladı
17 Mart 2015 - 14:00

 vali

Ordu’nun sahip olduğu yüksek turizm potansiyelinin değerlendirilerek, turizm odaklı bir gelişme ve kalkınmanın sağlanması amacıyla Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun girişimleriyle başlatılan tanıtım faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı.

 

Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun girişimleri ve çabalarıyla başlatılan tanıtım faaliyetlerinin de etkisiyle 2014 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında, bir önceki yıla göre % 17 oranında bir artış yaşandı.

 

Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısındaki artışla ilgili bir değerlendirmede bulunan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Ordu’nun, genel olarak tarıma ve özelliklede fındığa dayalı bir ekonomisi var. Fındıkta da tabiat şartlarına bağlı olarak çok veya az olması halinde çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Oysa, Allah Ordu’ya her türlü doğal güzelliği bahşetmiş. Ordu, her türlü turizme imkan sağlayan yüksek bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin mutlaka değerlendirilmesi gerekir. Ordu’nun sahip olduğu turizm potansiyelinin Ordu ekonomisine kazandırılması gerekir. Bir yerde turizm hareketliliği olabilmesi için, yeterli turizm altyapısının olmasının yanında, etkili tanıtıma ve reklama da ihtiyaç duyulmaktadır. Biz, bir yandan Ordu’nun turizm altyapısını oluştururken, diğer taraftan etkili bir tanıtım faaliyeti yürütmekteyiz. İnsanlar gezi amaçlı, tatil amaçlı bir yere gideceklerinde, o yerle ilgili bir fikir sahibi, bilgi sahibi olmaktadırlar. Biz, Ordu’nun tanınırlılığını, bilinirliliğini artırmak ve tatil ve gezmek için Ordu’nun ideal bir şehir olduğunu insanlara göstermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu amaçla yapmakta olduğumuz tanıtım faaliyetlerimizi, ulusal televizyon kanallarımızda izleyicisi çok olan programların ilimizde çekimlerini yaptırmak suretiyle yoğun bir şekilde sürdürmekteyiz” dedi.

 

Tanıtım faaliyetlerinin semerelerini almaya başladıklarını ifade eden Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu’da göreve başladıktan sonra Ordu’nun tanıtımına yönelik etkin faaliyetlerimiz neticesinde, Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli bir artış olduğu gözlenmektedir. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün verileri ve rakamları bu gözlemimizi doğrulamaktadır. 2013 yılında 292 bin yerli ve yabancı turist Ordu’yu ziyaret etmişken, 2014 yılında bu rakam 344 bine yükseldi. Yaklaşık % 17 oranında bir artış söz konusu. 2014 yılındaki 344 bin yerli ve yabancı turistin 264 bini ben Ordu’da göreve başladıktan sonra Ordu’ya gelen turistlerdir. Biz bu sayıları asla yeterli görmüyoruz. Zira, Karadeniz bölgesindeki iller içinde turist sayısı ve turizm geliri en düşük illerden birisi Ordu’dur. 2014 yılında Trabzon’u ziyaret eden turist sayısı 3 milyon civarındadır. Trabzon’un 2014 yılı turizm geliri 300 milyon dolar civarındadır. Ordu’nun toplam ihracatından daha fazladır. Ordu’nun turizm potansiyeli, Trabzon’dan daha az değildir. Önemli olan etkili bir tanıtım ve yeterli altyapı tesisleriyle yerli ve yabancı turistleri Ordu’ya çekebilmektir. Bizler de bunun gayreti ve çabası içindeyiz” diye konuştu.

 

Ordu-Giresun Havalimanı’nın ve yapımı devam etmekte olan diğer ulaşım yatırımları ile ekoturizm çalışmalarının Ordu’da ciddi bir turizm hareketliliği yaratacağını dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “Yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve yakın bir zamanda açılışı yapılacak olan Ordu-Giresun Havalimanı, Karadeniz-Akdeniz yolu projesi, Ünye-Akkuş-Niksar yolu projesi gibi ulaşım projeleri ile Ordu’nun çeşitli yörelerinde uygulanan ekoturizm çalışmaları, yakın bir gelecekte Ordu’da çok ciddi bir turizm hareketliliği yaratacaktır. Özellikle Avrupa’nın ilk ve tek deniz üzerine inşa edilen havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu’da turizmin gelişmesinin ve hız kazanmasının mihenk taşı olacaktır. Havalimanımızın açılmasıyla birlikte Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında önemli miktarda artış olacaktır. Ordu’nun ve Orduluların buna hazırlıklı olması gerekir” şeklinde konuştu.

 

Son dönemlerde Arapların Ordu’ya ilgi duyduklarını da belirten Vali BALKANLIOĞLU, “Ordu’nun bakir doğası ve yapısı, Arap turistlerin ilgisini ve beğenisini çekmektedir. Daha önceleri Trabzon, Rize gibi illeri tercih eden Arap turistler, artık Ordu’ya yöneldiler. Ordu’dan konut satın almakta veya kiralamaktadırlar. Arap tur ve seyahat acenteleri de artık Ordu’yu gündemlerine aldılar. Bizlerler sürekli irtibat kuruyorlar. Biz de tanıtım faaliyetlerimizi, Arap turistlere yönelik olarak artırdık. Önümüzdeki aylarda çok sayıdaki Arap basınının önde gelen gazeteci ve yazarlarını ilimizde konuk edeceğiz. Onlara Ordu’yu anlatıp, tanıtacağız. Böylece Ordu’yu Körfez ülkelerine daha iyi tanıtmış olacağız” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-