eskort samsun

ÜNYENETHABER

“TAHSİLAT ORANI 3 KAT ARTTI”

“TAHSİLAT ORANI 3 KAT ARTTI”
12 Ocak 2015 - 9:15

Fatsa Vergi Dairesinden yapılan açıklamaya göre, 4 yıl önce %30 olan tahsilat oranın 2014 yılı sonu itibariyle %85’e çıktığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak gazetemize açıklama yapan Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı, tahsilat oranlarının 4 yıl içinde 3 kat arttığını söyledi.

Mükellef ve idare ilişkilerini geliştirip mükellefin vergiye gönüllü uyumunu sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Sarı, “Mükellefimizi zora sokmadan mağdur etmeden alacağı tahsil etme yoluna gidiyoruz. Böyle bir anlayışla çalışıyoruz. Bu konuda uzman olarak yetiştirdiğimiz ekiplerimiz var. Genellikle bütçe hedefleri olduğu için takvim yılının ikinci 6 aylık periyodunda uzmanlarımız mükelleflerimizi ziyaret ediyor. Bu ziyaret esnasında karşılıklı diyalogla vergi borcunun tasfiyesini sağlıyoruz. Bu karşılıklı yöntemle Fatsa Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

4 yıl önceki tahsilat oranlarının %30 oranlarında olduğunu ifade eden Sarı, şöyle konuştu: “4 yıl sonunda cari dönem tahsilatlarımız %85 ile %95 aralığında cereyan etti. Bu sonucun böyle olmasında vergi dairesi ile mükellef arasındaki diyaloğun geliştirilmesi etkili oldu. Mükelleflerin daireye bakışını daha olumlu bir hale getirdik. Ben bile müdür olarak mükellef ziyaretlerine önem veriyorum ve vergi konusunda gerekli bildirimleri yapıyorum. 2014 yılı sonu itibariyle tahakkuk ve tahsilatta beklentilerimizi karşılayamadık yalnız geçmiş dönemlere oranla bayağı başarılı bir noktaya geldik. Cari dönem tahsilatlarımız %85’in üzerinde ancak eski yıllardan kalan borç stoklarının çok olması toplamda tahsilat nispetini düşürüyor. Ayrıca vergi borçlarına çıkan borç yapılandırmasıyla birlikte ilk tahsilatın 2 Şubat tarihine kadar yapılacak olması da bu oranı düşürmüştür. Ben 2014 yılını başarılı bir şekilde kapattığımızı düşünüyorum. Mükelleflerimize vergilerini zamanında ödedikleri için teşekkür ediyorum. Vergi dairemize her zaman telefonla ya da yüz yüze bir araya gelerek bilgi alabilirler. Biz zaten burada mükelleflerimiz için varız.”

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-