eskort samsun

ÜNYENETHABER

KAYMAKAMDAN YARDIM ELİ…VİDEO HABER

KAYMAKAMDAN YARDIM ELİ…VİDEO HABER
18 Mart 2015 - 17:42

SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFINDAN DESTEK

Adsız

Ünye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelerin evlerinin tadilat işlerini üstlenerek yardım eli uzattı.

Boya ve badana alanında kurs gören 10 bayan ve 15 erkek olmak üzere toplamda 25 kişi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bu zamana kadar tespit ettiği 70 ailenin bu gibi ihtiyaçlarını gidermeye başladı. Kaymakam Mustafa DEMİR ve Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, şuan ev tadilatını gerçekleştirdikleri Liseler Mahallesi Cerrahoğlu 4. Geçit ’teki Durmuş SAĞLAM’ın evine giderek ev sahiplerini ve çalışanları ziyarette bulundular.

Kaymakam DEMİR açıklamalarında,

“SYDV ile İŞ-KUR İl Müdürlüğü arasında bir protokol yaptık. Protokole göre, 10 bayan ve 15 erkek olmak üzere toplamda 25 kişiyi kursa aldık. Kursumuzun sonunda, İlçemizde bakıma, yardıma muhtaç ve yatalak durumda olan bütün haneleri ziyaret ediyoruz. Onların boya, badana ihtiyaçları varsa onları yapıyoruz. Onun dışında, eğer tıbbi bir ihtiyacı varsa, belediyeden tesis ettiğimiz araçla onları hastaneye götürüyoruz.” dedi.

Kursta eğitim gören kişiler hakkında da konuşan Sayın DEMİR,

”Bizim kursumuza katılıp burada boya, badana işleri yapan arkadaşlarda bu iş için günlük 40 TL para alıyorlar ve aynı zamanda da kurs süresince sigortalarını yaptırıyoruz. Hem onlar iş sahibi oluyorlar hem de yardıma muhtaç olan insanlara faydaları oluyor. Şu anda 4 ekip 4 farklı evde aynı çalışmayı yürütüyor.” şeklinde konuştu.

Yapmış olduğu ziyarette Kaymakam Mustafa Demir’in yanında bulunan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise “Böyle bir organizasyonu düşünüp hayata geçiren başka Sayın Kaymakamımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyorum.

Ünye Belediyesi, İş-kur, Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfımızın ortaklaşa gerçekleştirdiği bu proje ile, ‘Devletin eli bize uzanmıyo mu?’ diyen ailelere biz buradayız demek istiyoruz.

Benzer bir çalışma kapsamı içerisinde bir başka gurubumuz da camileri temizlemeye devam ediyorlar.Şuan ise evde yatan hastamızı görmek istedik.Burada ‘Kazan, Kazan’ politikası uygulanıyor.Hem çalışanlarımız kazanıyor hem de ihtiyaç sahibi ailelerimiz” diyerek  bu organizasyonda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-