eskort samsun

ÜNYENETHABER

SON NOKTAYI KOYDU

SON NOKTAYI KOYDU
28 Şubat 2015 - 11:49

AK Parti’de Üç Dönem Kuralı Kalkmayacak

ak-parti-de-uc-donem-kurali-kalkmayacak-7017766_x_1204_400

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti’deki 3 dönem kuralı tartışmalarına noktayı koyarak “Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk” dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

NTV’de Oğuz Haksever’in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, “11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk tipi başkanlık sitemine karşı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bal gibi olur’ dedi. AK Parti’de başkanlık sistemiyle alakalı olarak otoriterlik değil de aranan başkanlık sistemine dair bir ön çalışma var mı?” sorusu üzerine, Türkiye’nin demokratikleşme süreçlerinin bir parçası olarak başkanlık sisteminin tartışılması gerektiğini söyledi.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ

Kurtulmuş, “İç Güvenlik Paketi’nde son sözler ne kadar doğru. Hükümetin tasarının yasalaşmayan kalan bölümlerini çekeceği ne kadar doğru?” şeklindeki soru üzerine, bunun doğru olmadığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, “Hükümet, bu tasarıyı hazırlarken, hükümet tasarısı olarak meclise gönderilirken bu bir bütün olarak ele alınmıştı. Bu bütünün parlamentoda görüşülmesine başlanmıştır. Hiç hoş olmayan görüntüler vardır. Muhalefetin bu tasarıyı engellemek için her türlü imkanı kullandığını görüyoruz. Ama zaten belli bir mesafe alındı. Zannediyorum burada bu yasa bütünüyle tartışılacak ve yasalaşacak.”

İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı ve hemen yasalaşacak bir başka meselenin “Polislerin yetkilerini suistimal etmemesi için yapılacak denetimler ve verilecek cezalar” olduğunu belirten Kurtulmuş, reform ve değişimden yana olan hiçbir hükümetin sokaklarda gösteri yapanların üzerinde baskı kurmayı istemeyeceğini bildirdi.

ÜÇ DÖNEM KURALI

“Üç dönem kuralıyla ilgili bazı milletvekili hatta bakanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret ettiği, konuyu ona açtığı, onun önce kesin bir dille reddettiği fakat sonra Başbakanı işaret ederek ‘Sayın Davutoğlu ile görüşün’ dediği haberi var. Bunu ne kadar doğrularsınız?” sorusu üzerine Kurtulmuş, bunu kendisinin de gazetelerden okuduğunu söyledi.

Kurtulmuş, bu konuda en ufak bir detaya sahip olmadığını belirterek, partinin kuruluş aşamasında 3 temel sloganın “değişim, yenilik ve gençlik” olduğunu, 3 dönem kuralının bunun bir gereği olarak AK Partili yöneticilerce o zaman konulduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partiden ayrılırken bu kuralı bir emanet gibi devrettiğini herkesin önünde açıkladığını ifade eden Kurtulmuş, “Ama sonuçta bütün bunlar siyasi kararlardır. Siyasi kararlar partinin karar organlarında oturulur konuşulur. Ama sonuçta bildiğim, partinin gündeminde hiçbir şekilde böyle bir konunun olmadığı. Biz de bu haberleri gazetelerden okuduk” ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı olduğu bilgisini verdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-