eskort samsun

ÜNYENETHABER

SİYANÜRLÜ MADENE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

SİYANÜRLÜ MADENE GEÇİT VERMEYECEĞİZ
25 Mayıs 2022 - 16:20

Türkiye genelindeki 34 maden bölgesiyle beraber Korgan ile Gülyalı-Altınordu-Bulancak arasında kalan sahalar dün Ankara’da ihale edildi. Daha önce listede bulunan Ulubey ihalesi ise tepkiler üzerine ertelendiği için gerçekleştirilmedi.

ULUBEY YOK KORGAN-ALTINORDU VAR

Türkiye genelinde 34 maden bölgesi ihaleye çıkarıldı. Bunların 2’si Ordu’da bulunuyor. Enerji Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nde yapılan ihalede Ordu’da, Korgan ile Gülyalı-Altınordu-Bulancak arasında kalan sahalar ihale edildi. Daha önce listede bulunan Ulubey ihalesi ise tepkiler üzerine ertelenmişti. Dün yapılan ihalede de Ulubey yer almadı. Ulubey Doğa ve Çevre Platformu Sözcüsü Abdülaziz Özen de heyeti ile birlikte Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ndeki ihaleyi yerinde takip etti.

BİZDEN BAŞKA STK YOKTU

Özen, “İhale çok uzun sürmedi. Ellerinde dosyalarla firmalar tekliflerini verdi. Korgan ile Altınordu-Gülyalı arasında kalan alan ihale edildi. Kim aldı bu aşmada bilemiyoruz. İlerleyen süreçte açıklanacaktır. Ulubey daha önce de açıklandığı gibi ihale edilmedi. Biz de süreci yerinde takip ettik. Bizden başka da süreci yerinde takip eden bir sivil oluşum yoktu. Biz Ulubey ihalesinin ertelenmesini değil tamamen iptal edilmesini istiyoruz. Bunun için mücadele veriyoruz.” dedi.

TALEBİMİZ ERTELEME DEĞİL İPTAL

Mevzuatı incelediklerini aktaran Özen, “Buna göre su ve hayvancılık sahalarında madencilik yapılamıyor. Ulubey’deki söz konusu saha su sahası. Daha önce ifade ettiğimiz gibi civardaki pek çok yerleşim biriminin ve Altınordu’nun suyu buradan. Biz bu durumu içeren belgeyi itiraz dosyamızın içine koyduk, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne verdik. Bizim beklentimiz Ulubey’in ertelenmesi değil tamamen iptal edilmesidir. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar sürecek.” diye konuştu.

35 BİN İMZA TOPLANTI

Şu ana kadar Ordu ve İstanbul’da 35 bin imza toplandığını açıklayan Özen, “Bu aşamada faaliyetlerimize biraz ara verdik. Daha çok dosyalar üzerinde çalışıyoruz. Ancak beklemediğimiz ve mevzuata da aykırı durumlar ile karşılaşırsak kaldığımız yerden devam edeceğiz. Altınordu’da büyük bir miting ve toplanan on birlerce imzayı bakanlığa sunmayı düşünüyoruz. Aslında su kaynaklarının koruma altında olduğu yerde madencilik olmuyor. Ohtamış Şelalesi ve Küpkaya’yı SİT alanı ilan ettiğimizde bu iş bitiyor.” şeklinde konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-