eskort samsun

ÜNYENETHABER

‘Şehitlerimizi Şükranla Anıyoruz’…video haber

‘Şehitlerimizi Şükranla Anıyoruz’…video haber
19 Mart 2015 - 1:20

Ünye Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla, düzenlediği yemek programıyla şehit aileleri ile bir araya geldi.

BLD_1758
Ünye Atakale Tesislerinde gerçekleşen programa, şehit ailelerinin yanı sıra Ünye Kaymakamı Mustafa DEMİR, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Ünye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet AYAZ, Ünye Garnizon Komutanı Gökhan COŞKUN, Ünye Belediye Başkan Yardımcıları ve Ünye Emniyet Müdürü katıldı.

Bugüne kadar Ünye’nin toplam 227 şehit verdiğini hatırlatan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar,  tüm şehitleri şükran ve minnetle anıyoruz. Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ünye’deki tüm şehit kabirlerinin bakım ve temizlik çalışmalarının yapılacağını belirterek başladığı konuşmasında;

BLD_1807

“Çanakkale de 57 bin şehit verdik.

Yüzbinlerce vatan evladı bu toprakların bölünmez bütünlüğü için, birliği için Çanakkale’de gazi oldu. Onlar tarihin yazdığı en şanlı askerlerdi. Ve onların şanı Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ancak Bedrin Arslanlarında var idi. O günden bu güne tam 100 yıl yani 1 asır geçti. Bizler Çanakkale’de şehit düşmüş, gazi olmuş bu vatan için bu toprak için, ay yıldızlı şanlı bayrağımız için canlarını ortaya koymuş 100 binlerce askerimizi ne kadar minnet ve şükranla ansak da onlara olan borçlarımızı asla ödeyemeyiz. Çanakkale’de ve terörle mücadelede bu vatan uğruna şehit olmuş tüm kahraman askerlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum.

 

‘Türkün Kahramanlığı Olmasa Çanakkale Zaferi Olmazdı’
Dünya Savaşında Ünye 133 şehit vermiştir. Kurtuluş Savaşında 78 şehidimiz bulunmakta. Bakanlığımızın Ünyeli şehitler listesinde Çanakkale, Yunan Savaşı, Kore ve Kıbrıs Barış Harekâtında verilen toplam şehit sayımız 227’dir. Uzun bir geçmişe sahip olan Türk tarihine baktığımızda, kazanılan tüm zaferlerin, tüm başarıların ve bu zaferlere imza atan tüm insanların temel özelliklerinin kahramanlık ve cesaret olduğunu görürüz. Bu iki unsur adeta Türk insanının bir parçası haline gelmiştir. Tarihte cesaretiyle zamanın yüksek medeniyetlerine korku salmış ve onları boyunduruğu altına almış sayısız devlet adamlarımız, padişahlarımız, hakanlarımız bulunmaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi “Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli Türk kahramanlığı ve Türk kültürüdür.” Ve şuna emin olunuz ki Türkün Kahramanlığı olmasa Çanakkale zaferi olmazdı. Bu zafer sadece Türkün ve Türklüğün değil İslamiyet’inde kurtuluş zaferi olmuştur.

BLD_1774 (1)

Terörle Mücadelede şehit düşmüş 18 askerimiz ve 3 polisimiz bulunmaktadır. Şehit mezarlarımızla ilgili Belediyemiz geçtiğimiz haftalarda bir incelemede bulundu. İncelemenin sonunda 2 şehit mezarımızın tamamen yeniden yapılması, 11 tanesinin tamir bakım ve temizliğe ihtiyacı bulunduğu tespit edilmiştir. Yeniden yapılması gereken Şehit Mezarlarımızdan Gürecülü Mahallemizdeki Şehidimiz Yaşar Güney’in mezarı bu kapsamda yeniden yapılmıştır. Aydıntepe Köyündeki Şehidimiz İsmail Ustaoğu’lun mezarının bakımı yapılmıştır. Diğer Şehitlerimizin mezarlarının yapımı, bakımı ve temizliği ile ilgili çalışmalarımız sürmektedir” şeklinde konuştu.

BLD_1817

Ünye Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gökhan Coşkun ise;

“Bundan tam bir asır önce bugün Çanakkale Şehitlerimizin bugün ki yemek menüsü sabah bulgur çorbasıydı, öğle yemekleri yoktu. Akşam yemekleri ise kuru fasulyeydi ve ekmek yoktu. Bugün Genel Kurmay Başkanlığımız tarafından bugün tüm silahlı kuvvetlerde bu menü uygulanıyor. İşte biz bu şekilde bugünlere geldik. Ayrıca geçenlerde haberleri izlerken Çanakkale’de bir mülteci gemisi yakalandı, içinde 200’ün üzerinde Suriyeli vardı ve onlardan bir Suriyeli kadının ya İtalya, ya ölüm dediğini duydum. O kadının İtalya ile hiçbir bağlantısı yoktu, sadece bir vatan arayışındaydı. Allah şükürler olsun böyle bir arayışımız yok ve Allah hiç kimseyi böyle bir arayışa sokmasın” dedi.

 

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-