eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Şehitlerimizi Her Zaman Yad Etmeliyiz”

“Şehitlerimizi Her Zaman Yad Etmeliyiz”
17 Mart 2015 - 9:49

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü

1111 (1)

Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından olan Çanakkale Zaferinin  100. yıldönümündeyiz. 18 Mart 1915 de kazanılan Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin  kahramanlık destanıdır.

‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek adını Türk ve dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazdıran bu eşsiz zafer, inanılmaz fedakarlık ve insanüstü mücadele sergileyen bir milletin yeniden doğuşunun müjdecisi olmuştur.

Çanakkale Savaşı, Türk Milleti ve onun temsil ettiği yüce değerlerin var olma mücadelesi, ölüm kalım savaşı olmuştur. Öyle ki, bir imparatorluğun öğrencisinden, sanatkârına kadar neredeyse bir kuşağı orda bu vatan için hayatlarını feda etmişlerdir. Tarihi kaynaklara göre, hayatlarını kaybedenlerin sayısı 200 binden fazladır. Savaş kazanılmıştır. Fakat bir nesil kaybedilmiştir.

Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için birlik beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak anlamalı, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı atalarımıza karşı borç bilmeli, şehitlerimizi her zaman yad etmeliyiz.

Çanakkale, haklının haksıza, mazlumun zalime karşı mücadelesinin  bir sembolü olmuş,  savaş iman ve inançla kazanılmıştır.

Şayet insanlık âlemi de, tarih boyunca oluşturduğu değerleri yaşatmak ve yaymak istiyorsa Çanakkale’yi unutmamalıdır.

Bu vesile ile bu onurlu günde Çanakkale şehitlerimizle birlikte bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Ahmet ÇAMYAR

Belediye Başkanı

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-