eskort samsun

ÜNYENETHABER

Seçim  Güvenliği Toplantısı Yapıldı

Seçim  Güvenliği Toplantısı Yapıldı
12 Mart 2015 - 1:07

 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25 inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle “Seçim Güvenliği Toplantısı” yapıldı.

DSC_7200

            Vali İrfan BALKANLIOĞLU’nun Başkanlığında, Valilik Makamında yapılan “Seçim Güvenliği Toplantısı”na, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref ÇAKMAK, Vali Yardımcısı Ömer ADAR, İl Emniyet Müdürü Caner TAYFUR, İl Milli Eğiti Müdürü Nevzat TÜRKKAN, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman IŞIK, İl Sağlık Müdür Vekili  Dr.Mehmet Özgür EREN, YEDAŞ Ordu İl Koordinatörü Ümit Yaşar KIŞLA ve diğer yetkililer katıldı.

            Toplantının başlangıcında, Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği Seçim Takvimi’nin 10 Mart 2015 tarihi itibariyle başladığına dikkat çeken Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “25 inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlemiş olduğu Seçim Takvimi, 10 Mart 2015 tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır. Milletvekili Genel Seçimi’nin Ordu’da huzur ortamı içinde güven ve sağlıklı bir şekilde yapılmasını temin etmek üzere hem 298 sayılı Seçim Kanunu, hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği Seçim Takviminde belirtilen hükümleri ve kuralları gözden geçirmek ve istişarede bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Toplantı sonrasında bir değerlendirme yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “7 Haziran 20015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçimi’nde vatandaş iradesinin tam olarak sandığa yansımasını, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılmasını sağlamak amacıyla alınması gereken tedbirlerle ilgili İçişleri Bakanlığımız bir genelge yayınladı. Yapmış olduğumuz toplantıda, hem bu genelgede belirtilen hususlar, hem de Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen Seçim Takvimi ve Seçim Kanunu kapsamında alınması gereken tedbirler ile yapılması gereken çalışmaları gözden geçirdik. Demokrasinin vazgeçilmez unsurları olan siyasi partilerin seçim çalışmalarını sağlıklı bir şekilde yürütmeleri, vatandaşlarımızın iradelerinin tam olarak sandığa yansıması, seçimin huzur ve güven ortamı içinde yapılmasını sağlamak üzere her türlü tedbiri alacağız. Bugünkü toplantımızda, seçim öncesinde, seçim gününde ve seçim sonrasında alınması gereken tedbirleri ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili görüş alış-verişinde bulunduk. Bu toplantılarımızı, ilçe kaymakamlarımızın, ilçe jandarma komutanları, ilçe emniyet müdürlerinin ve diğer yetkililerin katılımıyla ileriki tarihlerde yine yapacağız” diye konuştu.

  Vali BALKANLIOĞLU, seçim güvenliğine ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi ve Seçim Takvimi de dikkate alınarak, Ordu Valiliğince bir genelge hazırlanacağını ve ilçe kaymakamlıkları ile  tüm kamu kurumlarına gönderileceğini sözlerine ekledi.

Seçim Takvimi’ne göre mülki idare amirleri ile Seçim Kurullarının yetki ve sorumluluklarıyla ilgili bilgilendirmenin de yapıldığı toplantıda, seçim propaganda dönemi içerisinde yapılacak her türlü açık ve kapalı yer toplantılarında siyasi partilerin açacakları seçim bürolarında gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması, seçimlerde görev alacak güvenlik ve sandık görevlisi olacak personellerin hizmet içi eğitime tabi tutulması, kamu görevlilerinin tarafsızlığını zedeleyici davranışlardan uzak kalması, siyasi partilerin ve adayların Yüksek Seçim Kurulu kararlarına uygun hareket etmeleri konularında çalışma yapılması benimsendi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-