eskort samsun

ÜNYENETHABER

Sebze ve Meyve Fiyatları Artı…VİDEO HABER

Sebze ve Meyve Fiyatları Artı…VİDEO HABER
18 Ocak 2015 - 3:42

Pazarın son durumu hakkında bilgi aldığımız pazarcı esnafı, genel olarak 2014 yılı içerisinde sebze ve meyve satışlarının düştüğünü belirterek, son bir hafta içerisinde sebze ve meyve fiyatlarının %100 yükseldiğini söyledi.

Pazarcılar yapmış olduğu açıklamada; “Son bir hafta içinde özellikle sebze fiyatları çok yükseldi.Domates geçen hafta 2 Tl iken bugün 3 Tl.Salatalık şuan 4 Tl. ve biber 5 Tl.Kar yaması nedeni ile köyden gelen yeşilliklerin fiyatı yükseldi.

Satışların az olmasını fiyatlar etkiliyor fakat 2014 yılın içerisinde de satışlarımız çok düşüktü.Fındığın olmaması vatandaşın eline canlı para geçmemesine sebep oldu.Çünkü pazar fiyatları düşükken bile satışlarımız azdı.Tabiki bunun asıl sebebini bi , vatandaşın bütün alışverişini marketten yapması olarak görüyoruz.Markete yoğunluk var ve küçük esnaf zor durumda.Artık öyle bir durumdayız ki yetkililerinde yapabileceği çok fazla bir şey yok.İnsanların kendilerini yenilemeleri gerekiyor.Her gün gelişen ve modern bir dünyadayız.Vatandaşın tercihine isteğine göre herkesin kendini  geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-