eskort samsun

ÜNYENETHABER

SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM…VİDEO HABER

SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM…VİDEO HABER
27 Şubat 2015 - 16:00

MHP’den sandıklara sahip çıkın çağrısı!

ŞŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ünye İlçe Başkanı Nedim Can ve yönetim kurulu üyeleri 7 Haziran’daki yapılacak genel seçimler için sandık görevlileri ile İskele Restoran’da kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ana gündemi 7 Haziranda yapılacak genel seçimlerde sandıklara sahip çıkma konusu oldu.
Nedim Can’ın iktidara yüklendiği açıklamasında AK Parti’nin “Yeni Türkiye” idealini ve Cumhurbaşkanı’nı taraflı tutum sergilemekle eleştirdi, Ak Parti’nin PKK eli ile kardeşi kardeşe kırdırmaya çalıştığına dikkat çekti.
MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler ve devamında 10 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hem Ünye Merkez Mahalleleri hem de köy ve beldelerdeki sandık kurulunda görev alan üyelerle İskele Restorant’ta kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.
Can, seçimlerde 366 adet sandık kurulu üyesinin görev yaptığını hatırlattı.

-Sandık tutanaklarına dikkat edelim-

“Sandıklar çok önemli ve hepimiz bunun bilincindeyiz” diyen Can, “MHP içerisinde bu görevi üstlenerek ileriye dönük bir beklenti içinde olmaksızın inanmış olduğunuz belirli bir fikrin ve idealin iktidar olmasına katkı sağlamak adına bu görevleri alıyorsunuz. O sebeple sandıkta görev alan arkadaşlarımıza bundan önceki süreçlerde bir araya geldiğimizde bilgilendirme seminerleri verdik. Önümüzde çok önemsediğimiz Türkiye’nin belki de son seçimi diyebileceğimiz 7 Haziran seçimleriyle karşı karşıyayız. Sandık kurulu üyesi arkadaşlarımızın görevinin başlangıç yeri, saati o gün sandık kurulu başkanının, sandık kurulu heyetini oluşturduğu an başlıyor. Sandık kurulu başkanının üyelerine imzalattığı kâğıdı cebinize sokana kadar devam ediyor. Hatta birçok yerde seçim kuruluna kadar devam etmesi gerekiyor. Aksi bir netice çıkması halinde o tutanakla ilçe ya da il seçim kurumlarına itiraz etme şansımız var. Dijital ortam, gelişmiş teknoloji, sanal ortamlarda her türlü hilenin yapılabileceği düşüncesi ile bu tutanakları almak çok önemli. Eğer alınamıyorsa not alacağınız farklı kâğıtlarla itiraz etme şansımız yok. Sayım ve oy tasdiki yapılırken de sandıktan ayrılmıyoruz.” diyerek sandık görevlilerine önemli görev düştüğüne dikkat çekti.

-Sandıklara iyi sahip çıkalım-

Seçim sürecinde sandıkları gezerken bazı görevlilerin kapı önünde sigara molası veya benzer ihtiyaç molaları verdiklerini gözlemlediğini söyleyen Can, “Bazı arkadaşlarımızın sandığı terk ettiğini görüyoruz ihtiyaçlardan dolayı bunu asla yapmayalım ve sandıklara çok iyi sahip çıkmalım” dedi.

7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayan Can, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Siz de biliyorsunuz, bu seçimlere giderken 2002 yılından beri iktidar olan AK Parti iktidarı var ve 14 yılını tamamlıyor. Yeni Türkiye diye bir kavram çıkardılar ve bundan bahsediyorlar. Onların kastettiği Yeni Türkiye’de ne var? Doğu Anadolu’nun bir kısmının PKK’ya teslim edildiği bir Yeni Türkiye’den bahsediyorlar. O bölgede devletin kolluk gücünden tutun da devletin diğer birimleri tamamen PKK terör örgütüne tabi olmuş durumda. Onların bahsettiği Yeni Türkiye’de bu var.”dedi.

-AKP’nin Yeni Türkiye’sinde neler var?-

Ak Parti’nin “Yeni Türkiye” söylemini eleştiren Can, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Millete hazmettire hazmettire 7 Haziran’da iktidar olursa AKP, Kıbrıs meselesine de, Ermeni meselesine de bu mantıkla bakacak ve Büyük Ortadoğu Projesinin Eş Başkanlığını yapan bu iktidarın temsilcileri Yeni Türkiye’de emellerini birer birer gerçekleşirse hiç şaşırmayalım. Eski Türkiye’nin, Atatürk’ün ve onunla birlikte silah arkadaşı olarak milli mücadeleye katılmışların, emperyalist güçlere karşı bir olmuş, bin yıllık kardeşliği süre getiren Türk Milleti’nin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile kimin ne derdi var ki? O yüzden 7 Haziran seçimlerinde Yeni Türkiye’yi oluşturmak isteyenler diğer taraftan da bin yıllık kardeşliğin devamında milletin birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütünlüğünü koruma arzusu içerisinde olan MHP’nin mensupları olarak bizler varız. Bunu Türk milletine, aziz millete anlatmak gerekiyor.”

-AKP’nin istediği ayrışma ve çatışma ortamının artık sonuna gelindi-

Geçtiğimiz hafta Ordu İl Teşkilatının almış olduğu bir programa Genel Merkeze giderek katıldığını belirten Can, “Grup toplantısına girerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bey ile Ordu heyeti içerisinde bulunduk. Devlet Bey’in 7 Haziran’a yönelik söylediği ve benim de çok önemsediğim bir ifadeyi anlatmak isterim. 7 Haziran seçimleri ve sonrasında bu zamana kadar AKP iktidarı ile yaratılmak istenilen ayrışma ve çatışma ortamının artık sonuna doğru gelindiğini ifade etti. Ve bu sürecin Türkiye için bölünme ve parçalanmaya gideceğini söyledi. MHP olarak asla Türkiye’nin bölünmesine ve parçalanmasına müsaade edemeyeceğini ve yaratılan çatışma ortamının asla bir tarafı olmayacağımızı söyledi. AKP ve PKK arasındaki kardeş kavgasının bir tarafı olmamalıyız diye buyurdu. Kendimiz için değil Türkiye ve bu millet için 7 Haziran seçimlerine ehemmiyet göstermeliyiz.”dedi.

-AKP, PKK eli ile kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor-

“Birkaç gün önce Ege Üniversite öğrencisinin PKK terör örgütü yanlılarıyla şehit edilmesinin aslında sorumlusu AKP iktidarı, yöneticileri, AKP’nin atadığı senatonun rektörü ve görevlilerdir” diyen Can, “Aksi halde terör örgütünün şehirde yapılanması mümkün olamayacaktır. PKK eli ile AKP kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyor. Bu hususta çok uyanık olmamız gerekiyor. Onun için 7 Haziran’da hepimize çok büyük görevler düşüyor.”dedi.

– Cumhurbaşkanlığı görevi tarafsız olmalı-

Cumhurbaşkanlığı görevini yürüten kişinin tarafsız bir makamı temsil ettiğini, fakat bugün böyle bir şey olmadığına dikkat çeken MHP Ünye İlçe Başkanı Nedim Can, “400 diyerek il ziyaretlerine başlamış, illerde sanki tarafsız bir makamı temsil etmiyormuş gibi AKP iktidarının 400 sayıyla parlamentoda temsil edilmesini talep ediyor. Ondan sonra da diktatörlüğünü zaten ilan etmişti tamamen tescillemeye çalışacaktır. Zaten ondan sonra da seçime falan gerek kalmaz. Akıbetimiz inşallah hayır olur.”dedi.

 

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-