eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Sanat İle Gülen Yüzler”

“Sanat İle Gülen Yüzler”
02 Mart 2015 - 17:12

İmza Töreni Yapıldı

DSC_6228

2015 yılı Engelliler Destek Programı (EDES) kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen “Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi  imza töreni yapıldı.

Valilik Makamında  gerçekleştirilen “Sanat İle Gülen Yüzler” Projesi imza törenine, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Altınordu  Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği  Başkanı Murat ILGAZ,  AB Merkez Koordinatörü Ümit ŞENER, DOKA İl Koordinatörü Harun GÖÇER ile Altınordu Belediyesi Proje Koordinatörü Selma ARSLAN katıldı.

Ordu Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi koordinesinde Altınordu Belediye  Başkanlığının başvuru sahibi olduğu ve ortakları Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO), Ordu Üniversitesi (ODÜ), Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği (ORİSYAD) tarafından yürütülecek olan “Sanat İle Gülen Yüzler” projesi imza  töreninde bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Ülkemizin %10’una yakını engelli. Bunların kimisi doğuştan genetik, doğum sırasında ya da bizim gibi sağlam olan  insanların bir kaza sonucu engelli duruma düşmesi. Kısacası her an hepimiz birer engelli adayıyız” diye konuştu.

 Engelli birey ve ailelere yardımcı olunması gerektiğini ve desteğe ihtiyaçları olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, ”Evinde engelli bir birey bulunan her insanın bir akrabası var. Onların yaşadığı zorlukları ve acıları görüyoruz. Onların tek başına bunu göğüslemesi mümkün değil. Engelli insanların, engelsiz insanlar kadar yaşamaya, bazı haklardan istifade etmeye hakkı var. Bu insanların büyük bir bölümü maalesef ailelerin bu konuda duyarsızlığı, toplumun ilgisizliği nedeniyle dünyayı cam arkasından seyretmek zorundalar. Devletimiz engelli ailelere maddi destekte bulunuyor. Okullarda eğitim devletimiz tarafından üstleniyor. Sivil toplum örgütleri ile kamu kurum ve kuruluşları bunların da dışında değişik projelerle bu ailelere destek sağlanıyor. Ordu  Üniversitesi, Altınordu Belediyesi, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası ile Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği elele vererek, bir proje yapmışlar ve ‘Sanat İle Gülen Yüzler’ projesini ortaya çıkarmışlar. Bu proje engelli insanlarımızı cam arkasından çıkarıp topluma kazandırma projesidir. Bir defa engelli bireye farklı gözlerle, acınarak bakıldığında rahatsız oluyor. Engelli kardeşlerimiz de  resim, müzik gibi pek çok yeteneğe sahip. Önemli olan  bu yeteneklerini ortaya çıkarmak, çıkan bu yeteneklerle mutlu olmalarını sağlamak. Eğer engelli mutluysa ailede mutludur” diyerek, Valilik olarak projeye sonsuz destek verileceğinin altını çizdi ve Ordu’ da yapılan bu çalışmanın diğer illere ve ilçelere de örnek olması dileğinde bulundu.

“Valilik proje ofisleri ve  Belediyelerimiz  ile ortaklaşa önümüzdeki dönemde bu tür proje teknik çağrısında bulunan kuruluşları takip edip benzeri farklı pek çok projeye imza atmak durumundayız” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu da bu anlamda biraz geride kalmış. Üniversitemiz, Ticaret Odamız, Belediyelerimiz ve Valilik  proje ofisimizle birlikte bu sayıyı artırmak istiyoruz. Ordu da hakkettiği payı  fazlasıyla alacaktır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık YARILGAÇ, Altınordu  Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN ve  Ordu Ahi İnsani Yardımlaşma Derneği  Başkanı Murat ILGAZ ile birlikte hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulunarak imza protokolünü gerçekleştirdi.

Projenin bütçesi 103.690,00 TL  olup, 54.190,00 TL  tutarı  Ordu Valiliğince proje kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan proje tahsisli ödenek ile karşılanacak. Proje 12 ay süreyle uygulanacak ve proje kapsamında  48 engelli birey sanat eğitimi alacak. 17 üniversite öğrencisi eğitimlere katılarak engelli bireylerle kaynaştırılması ve engellilik konusunda farkındalıkları artırılarak en az 150 engelli seminere ve eğitimler sonunda yapılacak etkinliğe katılmaları sağlanacak.

Engelliler ve 196 Engelli aileleri birbirleriyle tanışıp ve kaynaştırılarak ortak olan derneklerin Almanya’dan gelen Türk Alman Sağlık Vakfı ve Koblenz Üniversitesi uzmanlarıyla bilgi paylaşımı sağlanacak.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-