eskort samsun

ÜNYENETHABER

RAMAZAN ÜNYE’DE DOLU DOLU GEÇECEK

RAMAZAN ÜNYE’DE DOLU DOLU GEÇECEK
31 Mart 2022 - 0:50

Her hafta Perşembe akşamı A52 TV ekranlarında izleyicilerle buluşan ve program yapımcısı Orhan Güler’in sunduğu “Orhan Güler İle Dosta Doğru” programının bu haftaki konuğu Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş oldu.

Ünye Müftülüğü ’nün çalışmaları, Ramazan ayının önemi ve fidye ile fitre fiyatları hakkında konuşulan programda Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, A52 TV izleyicilerine önemli bilgiler verdi.

“Orhan Güler İle Dosta Doğru” programına konuk olan Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, “Ünye’de göreve başladığımızdan itibaren yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Arkadaşlarımızla birlikte takım halinde insanlarımıza ulaşmayı ve katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Salı günleri esnaf ziyaretleri, Çarşamba günü okul ziyaretleri yaparak hem insanlarla tanışıyoruz hem de bilgilendirmeler yapıyoruz. Perşembe günleri hasta ve yaşlı ziyaretleri yapıyoruz. İnsanlarımıza faydalı olmak bizleri mutlu etmektedir” dedi.

“Ramazan’da Ünye’de Hatimle Teravih Namazı Kılınacak”

Orta Cami ve Yavuz Selim Cami’nde hatimle teravih namazı kılınacağını belirten Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, “Üç aylarda yoğun bir çalışma tempomuz oldu. Kandil Akşamları program yaptığımız gibi sabahları da programlar yaptık. Regaip, Miraç ve Berat Kandillerinde sabah namazlarında da vatandaşlarımızla birlikte olduk. Ramazan Ayına da kısa bir süre kaldı. Ramazan Ayı için de güzel çalışmalarımız var. Bunlardan birisi hatimle teravih namazıdır. Şuanda 28’i din görevlisi, 13’ü öğrenci olmak üzere 41 hocamızla Orta Cami’de ve Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan Yavuz Selim Cami’sinde hatimle teravih namazı kılınacaktır” diye konuştu.

“Hanımlar İçin Mukabele ve Sohbet Programları Yapılacak”

10’a yakın caminde sohbet ve mukabele programları olacağını söyleyen Müftü Okuş, “Ramazan programlarımızdan diğerleri de yaklaşık 50 civarında öğrencimiz planladığımız camilerimizden ezberden mukabele okuyacaktır. Ramazan ayı boyunca bolca ziyaretlerimiz devam edecektir. Kadınlar için de 10’a yakın camide hem mukabele hem de sohbet programları olacaktır. Ramazan Ayı için güzel çalışmalar Müftülüğümüzce planlandı ve İnşallah bütün insanlara faydalı olacak şekilde çalışmalarımız olacaktır” dedi.

“Hanımlar Müftülüğümüzde Sohbetlere Katılabilirler”

Müftülükte birçok ders grubu olduğunu ifade eden Müftü Okuş, “Müftülüğümüzde fıkıh, hadis, bayanlara yönelik sohbetler gibi birçok ders grubu var. Hanımlar her gün öğleden sonra bir ve iki arasında Müftülüğümüze gelerek sohbetlere katılabilirler. Müftülüğümüz bir üniversite, mektep, medrese gibi çalışıyor. Burası doğru bilginin ulaşabileceği bir mekândır. Hanımlar, müftülüğümüzdeki bu sohbetlere katılırlarsa hem misafirimiz olurlar hem de oranın muhabbetinden faydalanırlar” dedi.

“Fitre ve Fidye Fiyatları 40 Lira”

Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş sözlerine, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl fitre miktarını kişi başı asgari 40 Lira olarak belirlenmiştir. Oruç tutamayan, kronik hastalıkları olan insanlarımız olabilir. Onlar da dinen zengin sayılan insanlar ise onların da her tutamadığı gün için en az 40 Lira fidye vermeleri gerekiyor. Bu miktarı mal ve yiyecek olarak da verebiliriz” diye devam etti.

“Zekat ve Fitreleri Diyanet Vakfı İle Verebilirsiniz”

Programda son olarak zekat konusuna değinen Ünye Müftüsü Hüseyin Okuş, “Zekat, İslam Dini’nin 5 direğinden biridir. Biz müftülük olarak bütün zekatları diyanet kanalıyla alıyoruz. Kış ayında 120 aileye odun, kömür, battaniye götürdük. Geçen hafta İdlib’e bir tın un gönderdik. İnsanlarımız hayırlarını, zekatlarını hem yurt içinde, fazla ise dışarıya gönderiliyor. İnsanlarımız Diyanet Vakfı Şubesi’ne gelerek zekatlarını verebilirler ve bu zekatlarının nereye gittiğini takip edebilirler. İnsanlarımız zekatlarını, fitrelerini eğer yakın çevresinde acil verebilecekleri yer yoksa Diyanet Vakfımıza getirerek makbuzlarını alabilirler” diyerek sözlerini tamamladı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-