eskort samsun

ÜNYENETHABER

Perşembe, Yumrutaş rahat yatacak!

Perşembe, Yumrutaş rahat yatacak!
27 Ocak 2015 - 9:52

Sakin Şehir Perşembe’nin örnek mahallelerinden birisi olan Yumrutaş Mahallesi, ilklere imza atmaya devam ediyor. Mahalle muhtarlığının girişimleri ile 3 bin 265 metrekarelik arazi mahalle mezarlığı yapıldı.

Ordu’nun büyükşehir unvanına kavuşmasının ardından, mahallede bulunan atıl durumdaki 3 bin 265 metrekarelik arazinin Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesine geçmesinden sonra, Yumrutaş Mahalle Muhtarı Gündüz Taşkıran ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Şevki Hızır’ın girişimleri sonucunda, atıl arazi Perşembe Belediyesi tarafından düzenlenerek, mahalle mezarlığı yapıldı. Yapılan çalışmalar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Yumrutaş Mahallesi Muhtar Vekili Olgun Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına ve emeği geçen herkese mahalleliler adına teşekkür etti.
Asri mezarlık olarak kullanılacak
Yardımlaşma Derneği Başkanı Hızır ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada arazinin asri mezarlık olarak kullanılacağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz Muhtarlık ve Dernek olarak Yumrutaş Mahallesi’ne ait 3 bin 265 metrekare olan arazi atıl vaziyette idi. Perşembe Belediyesi’nin katkılarıyla burayı temizleterek dümdüz hale getirdik. Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik ve buranın asri mezarlık olarak kullanılması ve çevresinin düzenlenmesini istedik.  Buraya bize kalırsa yüz mezar koyabilirdik fakat Büyükşehir burayı asrı mezarlık yaparsa onların hazırlayacağı proje ile buraya bin tane mezar koyabiliriz. Biz bu çalışmalarımızla mahallemizin belki de yüz senelik iki yüz senelik ihtiyacını karşılamış olacağız” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-