eskort samsun

ÜNYENETHABER

”Perşembe  İlçemizin  Güzelliğini Değerlendirmek Lazım”

”Perşembe  İlçemizin  Güzelliğini Değerlendirmek Lazım”
04 Mart 2015 - 10:54

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Perşembe Belediye Başkanı Kemal BAHTİYAR’ı  makamında  ziyaret etti.

vali2

Perşembe Kaymakamlığı tarafından uygulanan “Hamiyet Projesi” kapsamında düzenlenen programa katılan Vali BALKANLIOĞLU, programın ardından Perşembe Belediye Başkanı Kemal BAHTİYAR’ı  da makamında ziyaret ederek, belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte hizmet alanlarının genişlediğini, 53 mahalleye hizmet götürmeye  başladıklarını söyleyen Perşembe Belediye Başkanı Kemal BAHTİYAR, ”Bölgemizde dağınık yerleşim söz konusu olduğu için  hizmet götürmede bazı sıkıntılar yaşıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı BAHTİYAR, Perşembe ilçesinde turizm faaliyetlerine de ağırlık verdiklerini ifade etti ve Vali İrfan BALKANLIOĞLU’na ziyaretinden dolayı  teşekkürlerini sundu.

Perşembe’nin  Türkiye’nin sayılı, nadir güzel ilçelerinden bir tanesi  olduğunu belirten Vali irfan BALKANLIOĞLU, ”Perşembe ilçemiz,  Dünyanın 161. Cittaslow (sakin şehir) unvanını aldı. Cittaslow ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Perşembe’nin bu unvanı alması son derece önemli” diye konuştu.

“Perşembe’nin güzelliğini değerlendirmek lazım. Ordu’yu anlatırken,  Perşembe’den de mutlaka bahsediyoruz. Milyonlarca yılda oluşan koylar aynı  güzellikte kalmış. Burada turizm geliştikçe müteşebbisler de devreye girecek ve canlılık olacak” diyen Vali BALKANLIOĞLU, Trabzon’a 260 bine yakın turist geldiğine dikkat çekerek,  600-700 milyon dolar turizm geliri elde edildiğini kaydetti.

Turizm çalışmaları kapsamında tanıtıma büyük önem verdiğinin altını çizen Vali BALKANLIOĞLU, ”Ordu, Karadeniz’in özeti. Tanıtım  faaliyetlerine önce yerel kanallardan başladık. Ulusal kanallar, dergiler, gazeteler de Ordu’yu değişik yönleriyle tanıtmaya çalışıyoruz. Tanıtmaya da devam edeceğiz. Bu tanıtımlarımızda Perşembe ilçemize de geniş yer vereceğiz” şeklinde konuştu.

vali

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-