eskort samsun

ÜNYENETHABER

Pazar Esnafı ”Köylü Pazarı Kalkmasın”

Pazar Esnafı ”Köylü Pazarı Kalkmasın”
08 Ocak 2015 - 10:49

VİDEO HABER

paza

Bölgemizde yaşanan doğal etkenlerden dolayı iş yapamayan pazar esnafı, şimdide etrafta dolaşan kulaktan duyma konular yüzünden rahatsızlar.Akıbetleri hakkında bir fikir sahibi olmadıklarını ve belediyeden bir an önce bilgi istediklerini söylediler.Ayrıca Marketlerin işlerini düşürdüğünü ve paranın iç piyasada dönmediğini bununda esnafı zor durumda bıraktığını belirtirlerken,artık çarşamba pazarı diye bir şey kalmadı dediler.

Ünye Pazarcı Esnaflarından İsmail EKİZ;

“Şuan kış ayındayız ve işlerimiz çok düşük.Pazarcıların yaklaşık 3 aydır kazançları yok.Bu şekilde ne olacak bilmiyoruz.Birde bunun üstüne pazar taşınacakmış ama bizi bu konuda hiç kimse bilgilendirmedi.Sadece halktan duyma bilgimiz var .Yetkili makamlardan herhangi biri bize bir şey söylemedi.Biz pazarcı esnafları olarak taşınmak istemiyoruz.Buranın taşındığı an bizim bittiğimiz gündür.” dedi.

Ünye Pazarcı Esnaflarından Memnune BİLGİ;

“Pazarın taşınacağını duyuyoruz ama kimse bize açıklama yapmıyor.Sadece seçimden önce bize toplantı yaptılar ve burayı  yapacağız daha sonrada herkesin yerini herkese vereceğiz dediler.Şuana kadar halktan duyduklarımızdan farklı bir bilgimiz yok. Taşınacağını söylüyorlar. Oy istenirken yanımıza geldiler yapacağız dediler, şimdi taşınacakmışız kimse bize bir şey söylemiyor.Zaten işlerimiz iyi değil.Yetkililer bize yardımcı olsunlar.Durumumuzu görüyorlar.Gereken ne ise yapsınlar, bizi mağdur bırakmasınlar.” dedi.

Ünye Pazarcı Esnaflarından Muharrem KÖSEOĞLU;

“Pazarın taşınması ile ilgili söylentiler duyuyoruz ama biz pazarcı esnafları olarak buranın taşınmasını istemiyoruz.Eskiden Ünye’nin pazarı olurdu çarşamba günleri.Artık bu ortadan kalktı.İşlerimiz çok düşük.Marketler var artık kimse çarşamba gününü beklemiyor alışveriş yapmak için.Eskiden köylü pazarı oluyordu ama artık olmuyor.Biz buranın kalkmasını istemiyoruz.Buranın düzenlenmesini ve köylü pazarı olarak kalmasını istiyoruz.Güzel bir düzenleme ile tarihi eser gibi köylü pazarı olarak kalmasını doğru buluyoruz.Ünyenin çarşamba günleri yok olmasın, kaybolmasın. Zaten şuan hiç işlerimiz yok.Fındığın olmamasının yanında marketler bizim işlerimizi çok fazla düşürdü.Büyük marketler halkın parasını alıyorlar ve dışarı götürüyorlar.Dolayısıyla Ünye’nin piyasasında para  olmuyor.Bizde mağdur oluyoruz.Yetkililerden istediğim, burayı onarsınlar ama bizi başka yere taşımasınlar.Ünye’nin köylü pazarı kalkmasın.” dedi.

Halkımız için çalışıyoruz ve biraz sabırlı olsunlar ,hizmetler gelecek

Ünye Belediyesinden  Başkanının yaptığı açıklamalara göre Pazar esnafı için daha modern ve sağlıklı koşullarda yaz, kış  iş yapabilecekleri ,ürünlerini satabilecekleri bir proje hayata geçireceklerini belirtilirken ,halkımızdan yaşanabilir Ünye için biraz sabır istiyoruz açıklaması geldi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-