eskort samsun

ÜNYENETHABER

Özel Öğrencilerden ‘Özel’ Ziyaret

Özel Öğrencilerden ‘Özel’ Ziyaret
29 Mart 2022 - 11:23

Ünye Şehit Taner Kart Ortaokulu ile Toki Ömer Çam Ortaokulu, 28 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ nedeniyle Ünye İlçe Halk Kütüphanesine ziyaretlerde bulundu.

Özel öğrencilerin sosyal, kişisel becerilerini geliştirmek, onlara kitap okuma alışkanlığı gibi kazanımların elde etmek amacıyla ‘Kütüphane Haftası’ nedeniyle Şehit Taner Kart Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni ve beraberindekiler ilçe kütüphanesine ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sonrası konuşan Özel Eğitim Sınıfı Öğretmeni Ayşegül Ürkmez, “Kuruculuğunu yaptığım ‘Okul Kütüphanemi Kullanıyorum’ E-Twinning projemiz kapsamında ve kütüphaneler haftasını kutlamak için bu gün ilçe halk kütüphanemizi öğrencilerimize tanıtmaya geldik. Yine proje ortaklarımızdan Ünye Toki Ömer Çam Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfı Öğretmenimiz Tuba Demircioğlu’da aynı amaç için burada bulunuyoruz. Onlara kütüphaneyi tanıtmak sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız bu projemizde öğrencilerimize de kütüphaneyi anlatmak oldu. Projedeki amacımız okullarımızdaki özel eğitim sınıfı öğrencilerimizi ve kaynaştırma öğrencilerinin okul kütüphanelerine seviyelerini uygun kitaplar kazandırarak kullanma becerilerini arttırmaktır. Okul kütüphanelerinde onlar için ayrı yer yaparak erişebilir kılmak, okumla ve kütüphane kullanma becerilerini arttırmaya çalışmak ve kitapları sevdirmek amaçlarımızdan bir tanesidir. Ortaklarımızla her birimiz okullarımıza kitaplar kazandırdık. Bu kitaplar yeni olmayıp çevremizdeki insanların çocuklarının artık okumaktan sıkıldıkları okul öncesi ve 1. Sınıf öğrencilerine uygun kitapları bizlere bağışladılar. Böylece sürdürebilirlik kavramını uygulayarak çevreye daha az zarar verdik. Öğretmenler bir çok web 2.0 aracını kullanmayı öğrendik ve öğrencilerimize de uygun olanları onlara gösterdik. Projemiz sonunda çevremizde özel eğitimle ilgili farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyoruz” dedi.

Program yapılan konuşmaların ardından özel eğitim öğretmenleri ve özel öğrenciler toplu resim çektirmesiyle sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-