eskort samsun

ÜNYENETHABER

OYUNLAR KAPALI GİŞE OYNANDI…

OYUNLAR KAPALI GİŞE OYNANDI…
12 Şubat 2015 - 1:43

OBBKT, Almanya turnesi kapsamında oyunlarını kapalı gişe oynadı.

obbkt-almanyada-gurbetci-ordulularla-bulustu

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, çıktığı Almanya turnesinde gurbetçi Ordulular tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. İki farklı oyunla Almanya’da sahne alan OBBKT, 3 günlük turnesinde gurbetçilerin memleket hasretini giderdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, çıktığı Almanya turnesinde “Hekimoğlu” ve “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunlarını sahneledi. Almanya’nın Dortmund, Frankfurt ve Ratingen kentlerinde sahnelenen oyunlar kapalı gişe oynadı.

OYUNLAR KAPALI GİŞE OYNADI…

Turne kapsamında Dortmund ve Frankfurt’ta “Hekimoğlu” adlı oyunu sahneleyen OBBKT, Düsseldorf kentinde de “Düğün Evi Oyun Evi” adlı oyunu gurbetçi Ordulularla buluşturdu.

Yurtdışı Ordulular Kültür Dayanışma Derneği’nin katkı sağladığı Almanya turnesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT) ekibi, adeta yurtdışı çıkarması yaptı. Almanya’da yaşayan Ordulular tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan ekip, gittiği her kentte de kapalı gişe oyunlar sahnelemeye devam etti.

OBBKT’nin oyunlarını T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Osman ŞAHİN, TC. Frankfurt Başkonsolosluğu Muv. Kons. Özkan DURMAZ, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın ŞAŞMAZ, Langen Belediye Başkan Yardımcısı Stefan LÖBİG,  Ordu Kent Konseyi Başkanı Av. Atilla TATAR ve Kent Konseyi üyeleri de izledi. Turne boyunca OBBKT ekibini Yurtdışı Ordulular Kültür Dayanışma Derneği Başkanı Sefa YÜCE ve Frankfurt Toplum Diyalogus Derneği Başkanı Mehmet ŞAŞMAZ ve yönetim kurullarının üyeleri de yalnız bırakmadı.

Almanya’da yaşayan Ordulular için unutulmaz anların paylaşıldığı turnede, zaman zaman gurbette olmanın hüznü ile duygusal anlar da yaşandı.

obbkt-almanyada-gurbetci-ordulularla-bulustu

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-