eskort samsun

ÜNYENETHABER

“OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ” AÇILDI

“OT VE DOĞAL LEZZETLER FESTİVALİ” AÇILDI
27 Mayıs 2022 - 18:30

Ünye’de “Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Belediyesi öncülüğünde Ünye Kaymakamlığı, Ünye Ziraat Odası, Ünye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve köy ürünleri derneklerinin işbirliğinde bu yıl 27-28-29 Mayıs tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek “Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” bugün Ünye Meydanı’nda başladı.

İlk olarak Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünden başlayarak Ünye Meydanı’nda sona eren festival kortej yürüyüşü ile başlayan “Ot ve Doğal Lezzetler Festivali” 3 gün boyunca Ünye Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam edecek.

“Bu Tarz Festivaller İle Ekonomiye Katkı Değer Sağlanacaktır”

Ülkenin zor günler geçirdiği bu günlerde bu tarz festivaller ile ekonomiye katkı sağlanacağını ifade eden Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, “2 yıldır pandemiden dolayı çok canlarımız yandı. Bu durum bize yerel dinamiklerimizin önemini, doğal ürünlerin kıymetini ve üretimin değerini anlattı. Ülkemiz son zamanlarda zor dönemlerden geçiyor. Ürettiğimiz ürünleri pazara indirdiğimizde karşılığını alamadığımız günlerden geçiyoruz. Bu anlamda bu festival çok önemliydi. 2 yıl önce Belediye Başkanımız bize bu festivalden bahsedince çok heyecanlandık ve ben Başkanımıza bu konuda teşekkürlerimi iletiyorum. Ünye, yenilebilir ot çeşitliliği açısından çok zengindir. 2 binin üzerinde yenilebilir otu olan kıymetli bir yerdir. Bunlarla ekonomiye katkı değer bu festivallerle sağlanabilmektedir. Bu yıl ilki düzenlenen bu festivalin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Yöresel Ürünlerimiz Gelecek Nesillere Aktarılacak”

Festivalin yöresel lezzetleri gelecek nesillere aktarılmasında önemli olacağına değinen Ünye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ferda Yıldırım, “Bu festival ile yöresel ürünlerimizin gelecek nesillere aktarılması için çok önemlidir. Ben bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederek hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

“Doğal Lezzetlerimiz İle Turizme Katkı Sağlıyoruz”

Turizmi geliştirmek adına ellerinden geleni yaptıklarını belirten Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ünye turizm açısında çok önemli bir yere sahiptir. Ünye’yi ziyaret edenler adına yöredeki tüm turizmi ilgilendiren destinasyonları harekete geçirmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. Tarihi ve doğal mekanlarımızı turizmin hizmetine sokmak için çalıştık. Bu kapsamda ilimizdeki doğal lezzetleri tanıtmak amacıyla 2020 yılında festival düzenlemek istedik. Maalesef pandemiden dolayı gerçekleştiremediğimiz festivali bugün hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu yıl ilki gerçekleştirildiğimiz festivalimizde ilerleyen zamanlarda eksikliklerimizi de tamamlayarak devam etmek istiyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“Bu Tarz Festivaller İle Yeni Damak Lezzetleriyle Tanışıyoruz”

Bu tarz festivallerin yöre ve bölge için önemine değinen Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, “Gıda yeni keşif edilmiş bir şey değildir, sadece pandemi bize bazı şeyleri hatırlatmış oldu. Otlar yemeklerin psikoloğudur. Otlar sadece yemek değil, birleştirildiğinde bir damak tadı elde ediliyor. Her yörenin damak lezzeti farklıdır. Bizde bölgemizin damak lezzetlerini bu tarz festivaller ile tanıtıyoruz. İnşallah bu festivaller ilerleyen zamanlarda da devam eder ve farklı lezzetler ortaya çıkar. Bugün burada güzel bir başlangıç yapıldı. Ben emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-