eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu’nun Turist Sayısı Arttı

Ordu’nun Turist Sayısı Arttı
16 Mart 2015 - 20:00

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2014 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayılarında önemli bir artış yaşandığını söyledi.

1

2014 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayılarında artış yaşandı. 2013 yılında Ordu’ya gelen yerli yabancı turist sayısı 294 bin kişi olurken, bu sayı 2014 yılında 344 bin kişiye ulaştı. 2014 yılında Ordu’yu ziyaret eden turistlerin 2013 yılına göre fazla olmasında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun yaptığı tanıtım atağının etkili olduğunu ifade eden Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2014 yılındaki artışın yaz aylarından sonra yaşandığını da dikkat çekti.

TANITIMLAR KATKI SAĞLADI

Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısındaki yükselişin son zamanlarda artan tanıtımlara bağlı olduğunu belirten Uğur Toparlak, Ordu’nun turistik alanlara sahip olmasının bu artışa etki ettiğini vurguladı. Ordu’yu en çok Arapların ziyaret ettiğinin aktaran Toparlak, “Daha önceki yıllara baktığımızda önemli bir artış yaşanıyor. Bu artışın sebeplerinin başında Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun turizmle ilgili yapmış olduğu çalışmalar yer alıyor. Bunların etkisi oldukça fazla. Bizler de tüm fuarlara katılma gayreti göstererek tanıtım için çaba gösterdik. Bunun yanında bölgemizin turizm potansiyelinin olması doğa, kültür sanat, mimari ve festivallerin yapıldığı bir il olması ve bunların tanıtımının yapılması turist sayısının artmasına yol açtı. 2013 yılında 294 bin turist Ordu’ya gelirken bu sayı 2014 yılında 344 bine ulaştı. Tanıtımlar vesilesi ile Ordu’yu en çok ziyaret edenler ise Arap turistler oldu” dedi.

“HAVAALANI İLE PATLAMA YAŞANACAK”

Turist sayısındaki artışın Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile 2015 yılında patlama yapmasını beklediklerini ifade eden Uğur Toparlak, “Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılması ile Ordu’nun turizmde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. Havaalanımız açıldıktan sonra 2015 yılı turist sayısında artış yaşanırken son yılların en fazla turistine ulaşacağımızı düşünüyorum. Havaalanının açılması ile turist sayısında patlama yaşanacağına inanıyorum” diye konuştu.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-