eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU’DA YAYGINLAŞIYOR

ORDU’DA YAYGINLAŞIYOR
16 Şubat 2015 - 12:06

ordu-yerinden-oynadiordu-yerinden-oynadi

Sezgin YAŞAR’ın hazırlayıp sunduğu Tefekkür Saati programınca başlatılan Ordu Sabah namazı buluşmaları dalga dalga yayılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığının uygulaması olarak Türkiye genelinde devam eden sabah namazı buluşmaları İl Müftülüğünce de daha önce çeşitli camilerde yapılmıştı. Bu defa Tefekkür Saati programınca başlatılan Ordu Sabah namazında buluşuyor etkinliği halktan yoğun ilgi gördü.

Tefekkür Saati sabah namazı buluşmalarının ilki Ahmet Cemal MAĞDEN camiinde yapıldı. Buradaki sabah namazına İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU, Tv52 yönetim kurulu başkanı İsa AKÇAY ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinliğe katılanlar sabah namazının ardından yapılan tesbihat, zikir ve edilen dualarda buluştular. Cemaate kahvaltı ikramının da yapıldığı sabah buluşmasının devamını isteyen vatandaşların talebi karşılık buldu.

Ordu kadın, erkek Yenimahalle Camiine akın etti…
Tefekkür Saati programı ikinci “Ordu Sabah Namazında buluşuyor” etkinliğini Yenimahalle camiinde yoğun katılımla gerçekleştirdi. Perşembe akşamı canlı yayında yapılan çağrıyı Ordulular karşılıksız bırakmadılar.

İl Müftü Yardımcısı Mesut ÖZTÜRK’ün konuk olduğu ve maddi aşkın manevi aşka dönüşmesi konusunun işlendiği canlı yayında program sunucusu Sezgin YAŞAR’ın“Sevgi emek ister, sevgi yürek ister, sevgi fedakârlık ister, sevgi sadakat ister. Bu yürek ve sadakatte Ordulularda fazlasıyla var, öyleyse yarın cuma sabah namazında en sevgili olan âlemlerin yaratıcısının davetine icabet edip Yenimahalle camiinde sabah namazında buluşalım” diyerek yaptığı çağrıya Ordulular camiyi doldurarak karşılık verdiler. Özellikle gençlerin ve kadınlarında camiye sabah namazı buluşması için gelmeleri dikkat çekti.

Topluca kılınan sabah namazının ardından camii imamı Yusuf KARATAŞ’ın okuduğu zikir ve tesbihata eşlik eden cemaate, doyumsuz bir kuran ziyafeti verildi. İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU burada cemaate kısa bir konuşma yaparak  “Bu sabah gösterdiğiniz tavır mutlaka Rabbimizin rızasını cezbedecek bir davranıştır. Rabbim birliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Biz bu sabah buluşmalarımızı çok önemsiyoruz, özelliklede hanım kardeşlerimizin ve gençlerimizin bu çağrımıza cevap vererek burada olmaları bizleri ziyadesi ile memnun etmiştir. Hepinizden Allah razı olsun, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek cemaate kısa bir vaaz verdikten sonra Müftü KOLUKISAOĞLU tarafından yapılan duaya, buluşmaya katılanlar hep birlikte coşkulu bir şekilde âmin diyerek eşlik ettiler.

Günün bereketli ve hayırlı geçmesi, ülkemizin dirliği, milletimizin birliği, selameti ve kardeşliği ile şehitlerimiz başta olmak üzere bütün geçmişler için yapılan duanın ardından cemaate sabah kahvaltısı ikram edildi. Camide hep birlikte yapılan kahvaltı ile son bulan sabah namazı buluşmasından vatandaşların oldukça memnun oldukları ve devamını istedikleri görüldü.

Sabah namazında böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde televizyonun ve televizyonda yayınlanan Tefekkür Saati programının vesile olmasından oldukça memnun olduğunu söyleyen Tv52 yönetim kurulu başkanı İsa AKÇAY  “Bizde televizyon olarak hayır olduğuna inandığımız, dinimizin emri olan milletimizin ve ülkemizin hayrına olan her işte öncü olmaya ilimizde  devam edeceğiz” diyerek etkinlik için emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Müftüsü Mustafa KOLUKISAOĞLU’nun verdiği bilgiye göre, bu etkinlik il genelinde yaygınlaştırılarak devam edecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-