eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ordu’da 52 Dev Proje ile 52 Milyon TL Su Yatırımı”

“Ordu’da 52 Dev Proje ile 52 Milyon TL Su Yatırımı”
19 Mart 2015 - 22:00

Vali BALKANLIOĞLU, OSKİ’nin Proje Tanıtım Programına Katıldı

     IMG_5311

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğünün, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle düzenlediği “Ordu’da 52 Dev Proje ile 52 Milyon TL Su Yatırımı” tanıtım programına katıldı.

Anemon Hotel’de gerçekleştirilen tanıtım programına, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa ÇÖPOĞLU, OSKİ Genel Müdürü Fatih YÜRÜK, ilçe belediye başkanları ile Ordu Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

“Ordu’da 52 Dev Proje ile 52 Milyon TL Su Yatırımı” tanıtım programında bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Su, insan için en önemli ihtiyaçtır. Vücut temizliğinden, çevre temizliğine, gıdamızı aldığımız besinlerin sulanmasına kadar suyu her alanda kullanıyoruz. Her şeyden önemlisi içiyoruz. Nerede su varsa, medeniyet orda gelişmiş. Su olmayan yerde hiçbir şey yaşamıyor, medeniyet oluşamıyor. Bir belediyeden beklenen en önemli hizmet, öncelikle su meselesini çözmektir. Geleceğe dönük kalıcı hizmetler yapmak istiyorsanız, alt yapıya inmek gerekiyor. Yapılan bu yatırımlar, suya yazılan yazı gibi olmayacak senelerce devam edecek, esaslı ve köklü çözümlerdir. Ordu gibi suyu bol bilinen bir memlekette geçmişte, çeşitli nedenlerle belediyeler suya ve alt yapıya fazla girilememiş. Şimdi büyükşehir köyler dahil komplesini devraldı. Köylerde ve ilçelerimizde yol, su ve içmesuyu şikayetini bizde aldık. Vatandaşlarımız ‘ev yaptık ama memlekete gelemiyoruz, suyumuz yok’ diyorlardı.  Bu yatırımlar bizim için de sevindirici bir gelişme, belediyemizin yüzünü ağartacak güzel bir çalışmadır. Bu yatırımları Ordu’ya kazandıran Ordu Büyükşehir Belediyesine, OSKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan bilgilendirme toplantısında bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ da, Ordu’nun sanıldığı kadar su zengini bir il olmadığını söyledi. YILMAZ, “Su ve kanalizasyonda sorunlu olan illerden bir tanesiyiz. Çok yağmur almamıza rağmen özellikle yer altı su açısından Türkiye’nin en sıkıntılı yerlerinden bir tanesiyiz. Su kaynaklarımız çok zayıf“ dedi. YILMAZ, ilçelere yapılacak 52 milyon liralık dev yatırım ile 19 ilçenin içme suyu sorununun ortadan kaldırılacağını ve ve bu sorunun bir daha yaşanmaması için tüm tedbirleri alacaklarını söyledi. YILMAZ ayrıca OSKİ olarak artan abone sayısı dikkate alındığında üzerinde durdukları en önemli konunun ‘su tasarrufu’ olduğunu vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 19 ilçenin su sorununu kökten çözecek yatırıma başlıyor. Doğal kaynaklara sahip olmasına rağmen içme suyu açısından zengin sayılamayan Ordu’da  52 milyon liralık dev proje ile ilçelerin özellikle yaz mevsimi döneminde yaşadığı su sıkıntısı ortadan kaldırılacak.

Yapılan açıklamaya göre, Ordu il genelinde 2015 yılında 19 ilçede içmesuyu hattı ve kanalizasyon yatırımı gerçekleştirilecek. 52 milyon liralık dev yatırımda en çok payı Altınordu ilçesi aldı. Altınordu ilçesinde 2015 yılında 5.2 milyon liralık içmesuyu hattı, 3.5 milyon liralık kanalizasyon hattı yapımı olmak üzere toplam yaklaşık 9 milyon liralık yatırım gerçekleştirilecek. Altınordu ilçesini Korgan, Kabataş ve Ünye ilçeleri izledi. Korgan’da uzun yıllar yaşanan su sorununu kökten çözmek için 2015 yılında 5 milyon, Kabataş’ta ise 4.5 milyon, Ünye’de 4.5 milyon TL yatırım yapılacak. Kumru’da 2.7 milyon TL, Fatsa’da 1.75 milyon TL, Perşembe’de 1.5 milyon TL, İkizce 1.5 milyon TL’lik yatırımlar gerçekleştirilecek.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-