eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ordu Vizyon 2023 İstişare Toplantısı Yapıldı

Ordu Vizyon 2023 İstişare Toplantısı Yapıldı
30 Ocak 2015 - 9:53

Ordu Büyükşehir Belediyesince organize edilen “Ordu Vizyon 2023” Ordu  Kalkınma ve Yatırım Çalıştayı  Anemon Otel’de yapıldı.

DSC_3996

Çalıştaya Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, Vali  Yardımcısı Engin AVCI, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, daire müdürleri, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN ve Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri katıldı.

2023 vizyonu çerçevesinde Ordu’nun kalkınması, yatırımların artması için yapılması gereken faaliyetlerin belirleneceği ve  sonucuna yönelik somut adımların atılacağı amacıyla gerçekleştirilen çalıştayda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, ”Nerede bir gelişme, nerede bir refah varsa arkasında çok büyük bir emek vardır. Bir şeyler hedefleniyorsa 2023 Ordu nerde olmalı? Yani, bir hedefiniz olmalı ve bu hedef için ortak gayret sarf edilmeli ki başarı olsun” diye konuştu.

“Bizim de çeşitli hedeflerimiz olmalı. Mesela kent vizyonu. Kentimizi biz nasıl görmek istiyoruz. 2023 yılında alt yapısı tamamlanmış, yağmur yağdığında sadece şehri yıkayan, kimseye zarar vermeyen  caddeleri, geniş otoparkları, mükemmel konutları olan bir şehir görmek istiyoruz. Birim alan da daha fazla yeri nasıl elde ederiz, nasıl ürün çeşitliliği olabilir ve Ordu’yu Ordu yapan değerleri, bu güzelliği nasıl muhafaza edebiliriz bunların üzerinde durmalıyız” diyen Vali BALKANLIOĞLU, ”Irmak gibi para da aktığı yerleri yeşertiyor. Ordu’nun  yeşermesi için dışarıdan daha fazla para girişine ihtiyacımız var. İnsanlar buralarda geçinebilmeli. İnsanların ihtiyaçlarını karşılayabildiğimiz oranda burada kalmalarını sağlayabiliriz. İhtiyaçları sağlanmadığında göç etmek zorunda kalıyorlar” şeklinde konuştu.

Vali BALKANLIOĞLU, ”2023 için vizyonlar geliştirmemiz gerekiyor. Bürokraside, mahalli idarelerde bir koordinasyon ve uyum halinde bir şeyler yapabiliriz. Üniversitemizde  bir çok akademik personel var. Bunlardan nasıl istifade edebiliriz, bize katkısı ne olur. 15 bin üniversite öğrencisi burada alıveriş yapıyor. Çarsı hareketleniyor. Üniversitemiz ilerliyor” diyerek, Ordu’nun bakir güzelliklerini bütün dünyaya tanıtma gayreti içinde  olduklarını kaydetti.

Ordu’nun tanıtımı için  bütün ulusal kanalların tamamının Ordu’ya gelerek program çekimleri yaptığını anlatan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Mayıs ayında Körfez ülkelerinin medya temsilcilerinin Ordu’da ağırlanacağını ifade etti.

Trabzon ve Samsunda olduğu gibi Ordu’da da  bir turizm patlaması yaşanacağına vurgu yapan Vali BALKANLIOĞLU, ”70-80 iş kolu turizmden istifade ediyor. İlimizin güzelliklerini neden insanlara göstermeyelim. Yüz binlerce insan buraya gelecek ve bu güzelliklerden istifade edecek ben buna inanıyorum. Ordu, Karadeniz’in özeti. Bizim gibi dışarıdan gelen insanlar Ordu’nun  güzelliklerini görüyor ve hayranlığımızı gizleyemiyoruz. Bunu neden paraya dönüştürmeyelim, neden daha fazla insan buraya gelmesin” dedi.

Konuşmasında Organize Sanayi Bölgesinin genişletileceğini  söyleyen Vali irfan BALKANLIOĞLU, ”Ordu kalkınmada öncelikli illerin başında geliyor. Bir çok iş adamı buraya gelmek istiyor. Sanayi ile kalkınmamız Ordu ölçeği ile zor görünüyor. Bizim daha çok turizm alanına yönelmemiz gerekiyor. Ordu’yu her konuda ilerlemiş göreceğimizi umut ediyorum. Ordu hak ettiği yeri artık alacaktır” diyerek, sözlerini tamamladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ ise  konuşmasında çalıştayı her yıl düzenli olarak yapacaklarını belirterek, ”Ordu’nun kalkınma ve yatırım bakımından güçlü ve zayıf yönlerini belirleyip hangi alanlarda çalışılması gerektiği konularında ilgili kurumlarla işbirliği içinde hareket etmek. çalıştayın amacı, Ordu’ya yapılacak olan altyapı yatırımlarını hazırlanacak projeler doğrultusunda yön vermek, ilimizi yatırımcılar için cazip hale getirmektir” diye konuştu.

Çalıştay’da, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Başkanı Servet ŞAHİN ile Belediye Başkanları da söz alarak görüşlerini dile getirdiler.

Program, çalıştayın sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla sona erdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-