eskort samsun

ÜNYENETHABER

“Ordu Tanıtım Günleri” Koordinasyon Toplantısı Yapıldı

“Ordu Tanıtım Günleri” Koordinasyon Toplantısı Yapıldı
19 Mart 2015 - 19:00

“İller artık markalaşmak, kendilerini tanıtmak istiyorlar.”

 IMG_5244

            Ordu Valiliği’nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, 7-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de gerçekleştirilecek “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin koordinasyon toplantısı yapıldı.

            Anemon Hotel’de gerçekleştirilen Ordu Tanıtım Günleri Koordinasyon Toplantısı’na, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ilçe belediye başkanları, Ordu, Fatsa, Ünye ticaret ve sanayi odası, ticaret borsası, ziraat odası başkanları ile Ordu Büyükşehir Belediyesi yöneticileri katıldı.

            Toplantının başlangıcında, Ordu Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet GÜNGÖR, 7-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında İstanbul Feshane’de, Ordu Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda yapılacak “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinde yapılacak faaliyetler hakkında bir sunumda bulundu.

            “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliğinin bu yıl farklı bir konsepte yapılacağını belirten Servet GÜNGÖR, etkinlikler kapsamında ağırlıklı olarak Ordulu sanatçıların yer alacağı müzik konserleri, yöresel folklor gösterileri, mehter sunumu, Ordu’nun eskiden çekilen fotoğraflarının yer alacağı fotoğraf sergisi, tarihi Ordu evleri konsepti ve ticari konseptlerin yer alacağını söyledi.

             Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “İller artık markalaşmak, kendilerini tanıtmak istiyorlar. Bundan maksat da, insanların bulundukları yerde rahat geçinsinler, ticari faaliyetleri daha fazla artsın, biraz daha fazla sanayi çekilebilsin, göç önlensin, geçim alternatifleri artsın, bunu hedefliyorlar. Bütün dünya ülkelerinde de durum böyledir. İstihdam artsın, piyasa hareketlensin, ticari faaliyetler nedeniyle ülke ekonomisi daha da gelişsin, daha fazla güçlensin, isteniyor. Her şey sonuçta maddi güce bakıyor. İller arasında da böyle bir yarış var. Bu sebeple İstanbul’da, Ankara’da tanıtım günleri yapıyorlar. Bu tanıtım günlerin reklamını yapıyorlar, duyuruyorlar. Bu tanıtım günlerinde, gurbette yaşayan hemşeriler, komşularını, mesai arkadaşlarını alıp kendi stantlarında memleket havası teneffüs ettiriyorlar. Gurbette yaşayanların büyük bir memleket özlemi var. Memleketlerini özlüyor geliyor tatilini geçiriyor ama maalesef doğma büyüme İstanbul’da yetişen Ordulular ve onların çocukları, artık yavaş yavaş Ordulu olduğunu bile unutuyor, bulunduğu şehre uyuyor, bir nevi oraya asimile oluyor. Baskın kültür, insanları böyle köklerinden kopartıyor. Bu tür faaliyetlerin çok yönlü faydası var. İşte burada Orduluları kendi aralarında dayanışma ve kaynaşma içine sokuyor. Ordu’nun ismi duyuluyor. Karadeniz’deki bütün güzelliklerin özeti her şey Ordu’da var. Yeter ki biz kendimizi tanıtalım. Marka kent olalım” dedi.

Vali BALKANLIOĞLU, Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin, Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yapılmasının organizasyona bir düzen, sistem ve ciddiyet getireceğini sözlerine ekledi.

            Ordu Tanıtım Günleri etkinliğinin organizasyonunu üstlenen Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanı Enver YILMAZda toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu yılki Ordu Tanıtım Günleri etkinliğini, 19 ilçe belediyemiz, kaymakamlıklarımızla beraber düzenleyeceğiz. Yöresel bir tanıtım etkinliği olacak. Ordu’yu, Ordu’nun ürünlerini, Ordu’nun kültürünü, Ordu’nun sanatçılarıyla, Ordu’nun yöneticileriyle, Ordu’nun belediyeleriyle yapacağımız bir tanıtım olacak. Etkinliğin sevk ve idaresini, Ordu Büyükşehir Belediyemiz yapacaktır. Biz bir prestij proje yapmak istiyoruz. Ticari bir amacımız yok. Bizim derdimiz para kazanmak değildir. Derdimiz, Valiliğimizle birlikte güzel bir Ordu sergileyebilmektir. Kurumsal bir Ordu tanıtımı yapacağız. 2 milyona yakın insanı burada buluşturmayı hedefliyoruz. Hem bir ticari sirkülasyon, hem ilimizin tanıtımı, hem ilçelerimizin tanıtımı, hem de memleket hasretini gidermiş olacağız. Valiliğimizin himayelerinde, bizlerle beraber bu yıl Ordu’nun ismine, namına ve İstanbul’daki potansiyeline uygun bir şekilde Ordu Tanıtım Günleri etkinliğini gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

            Konuşmaların ardından, toplantıya katılan belediye başkanları Ordu Tanıtım Günleri etkinliğiyle ilgili görüş, öneri ve taleplerini dile getirdi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-