eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU MARKA KENT OLMALI….VİDEO HABER 2

ORDU MARKA KENT OLMALI….VİDEO HABER 2
05 Mart 2015 - 2:35

LEVENT AKÇAY ORDU’YA SESLENİYOR

SCSC

Sizler Ordu’nun yapısını, mimarisini biliyorsunuz, Ordu için Kentsel Dönüşüm ile ilgili neler düşünürsünüz?

Levent AKÇAY; “Bu bir aday adaylığı süreci olduğu için birinci eleme turundaki bütün hedefimiz, 2000’in üzerindeki dava arkadaşlarımız olan delegasyona birebir ulaşıp, bu temayülden yüksek bir oyla Ankara’daki mülakat ve diğer aşamalara geçmektir.

Ordu’muz yeni Büyükşehir oldu ve ben Ordumuzun ana sorunlarını 6-7 başlıkta toparlayarak dile getirmek istiyorum.Biliyorsunuz ki sorunlarının en başında gelen çevre kirliliğidir. Doğal yapı, atıkların dönüştürülmesi, hava kirliliği de bu önemli sorunlardandir. Bir diğer sorun ise erezyon yani toprak kaymasıdır. Orman tahribatı erezyonu tetikleyen maddelerdendir. Gürültü kirliliği ve çarpık kentleşmenin oluşturduğu inanılmaz bir kentsel dönüşüm ihtiyacı vardır.İlgimi çeken bir diğer konu da Ordumuzun çok geniş bir sahil şehri olmasına rağmen bir limanının olmamasıdır.Ordu denizden kent ekonomisine katkı sağlamak anlamında geri kalmış bir pozisyondadır.

Ordumuz Topogrofik Yapısı İlginç Bir Bölgedir

Bugüne kadar bu sorunların çözülememesinin ana nedeni şunlardır; 2002 ak parti bizim iktidarımız öncesi, o dönemlerdeki siyasi otoritenin bu gölge ile ilgili planlama kararları ve yatırım programları yerel yönetimlerin uygulama programlarının düzenli bir şekilde yapılamamasıdır.Sıkıntıda buradan kaynaklanır.

Bizler Ordu’nun Büyükşehir olmasını büyük bir şans olarak görüyoruz fakat Ordu alt belediyelerle biraz geç tanıştı.Esasında tek şanssızlığımın bu konuda olduğunu düşünüyoruz.2002 yılında Ordu’muz emsali diğer illere baktığımızda, Ordu onların hem sosyal, hem ekonomik, hem kentsel yapı olarak onların çok önündeydi.Ne zaman ki ak belediyeler diğer bölgelerle tanıştılar o günden bu güne çok fazla ilerlediler.Buradaki hükümet ve iktidar gücü, başarılı, profesyonel belediye başkanları ve kadroları Ak kadrolarla birilikte 12-13 yılda inanılmaz yol aldılar ve bizi geçtiler.

Burada siyasi bir eleştiri yaptığım düşünülmesin, ben bürokratım, siyasete yeni atılmış bir kardeşinizim, çok iyi bir gözlemciyim ve analizciyim ve  bu konuda şanssızlığa uğradığımızı düşünüyorum.Bu bir talihsizlik oldu ve geç de olsa 2014 30 Mart mali seçimlerinde milletimiz siyasi bir irade oluşturdu.Ve o günden itibaren Ordu’nun önü açılmıştır.

Ordu Çok Enteresan Bir Kent

Ünye’ye baktığımda 1956 yılında nüfusu 5.443 iken şuan 118.000.Ünye inanılmaz şekilde kırsaldan göç almış.Ordu’ya baktığımızda ise nüfusu 720.000-730.00 civarında fakat Ordu dışında yaşayan Orduluların sayısı 500.000’e yakın.Bunun sebebi de insanların yaşayabileceği kentte gerekli olan ekonomik, sosyal koşullar oluşmadığı için  yaşadıkları bu kentte istihdam sorunu ile karşı karşıya geldikleri için bu kenti tek ederek daha büyük şehirlere gidip hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Bu konuda Ordu ters bir örnektir.Her şehir göç alır.Bizim ordumuzda ise inanılmaz şekilde göç verir.Bunun için Ordu bir marka kent kimliğine getirilerek, hem turizmde hem sanayide bir çekim merkezi haline gelecektir.Bu nedenle Büyükşehir konusunda  hemşerilerimizden sabırlı olmalarını isteyerek bu gözlerin tersine dönecektir.Büyükşehir’den herkes marka kent olan Ordu’ya dönmek için çaba göstereceklerdir.Sabırlı olmak gerekiyor.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-