eskort samsun

ÜNYENETHABER

ORDU, 2023’E DAMGA VURACAK!

ORDU, 2023’E DAMGA VURACAK!
13 Ocak 2015 - 9:22

Yaklaşan 2015 seçimleriyle birlikte Türkiye yeni bir döneme girmenin hazırlığını ve planlarını yapıyor. Bu yenilenme süreciyle birlikte Odu ilinde de yeni bir döneme başlanacak. Ordu’nun geleceği ile ilgili hedefler belirlenerek, buna yönelik planlar da yapılıyor.

ordu

2015 seçimleriyle birlikte Ordu’da da yepyeni bir dönem başlayacak. 2015 yılı Mart ayı içerisinde bir sorun çıkmadığı takdirde havaalanının açılması, Ordu’nun geleceğine yönelik Büyükşehir’den sonra atılmış en büyük adım olacak.

Orduluların bundan en fazla 5 yıl öncesine kadar hayalini kurarken bile temkinli davrandıkları yatırımlar bugün bir bir hayata geçerken, yatırımcılar ve ulusal medya organları da gözlerini Ordu’ya çevirdi.

Ordu’nun en büyük hayallerinden hatta en büyük hayali olan denize dolgu olarak inşa edilen Ordu-Giresun Havaalanı’nın açılmasına sadece 61 gün kaldı. Bir sorun çıkmazsa 2 ay sonra Ordu’nun en büyük hayali resmen faaliyetine başlayacak. Bunun yanında yine en büyük arzulardan biri olan çevre yolunda çalışmalar da hız kesmeden devam ediyor.

Ünye ve Ordu çevreyolunun yanı sıra Fatsa çevre yolunun da proje çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar da tamamlandığında Fatsa çevre yolu 2016 yatırım programına aldırılmaya çalışılacak. İktidarın ‘Hedef 2023’ sloganıyla yola çıktığı süreç, Ordu için de geçerli oluyor.

2015 yılında hava ulaşımı sorununu çözecek olan Ordu, çevre yollarının tamamlanmasıyla kara, liman kazanmasıyla da deniz ulaşımı sorunlarını çözmüş olacak. Ayrıca Kentsel dönüşüm başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği projeler de hesaba katıldığında Ordu, eğer aksilikler ve siyasi tartışmalardan sıyrılmayı başarabilirse, 2023 yılında çok önemli bir mesafe kat etmiş, hatta Türkiye’nin sayılı illerinden biri olma fırsatını elinde bulunduruyor.

Havaalanının tamamlanmasıyla turizm konusunda kabuğunu kıracak olan Ordu, ayrıca yeni yatırımcıların da gelmesiyle sanayi ayağını da harekete geçirebilecek. Sanayi yatırımları için yeni alanlar oluşturması gereken Ordu bunu başarabilirse, hem sanayisi, bununla da birlikte ekonomisi güçlenecek. Ayrıca sanayi ve turizm güçlendikçe, bu sektörlerde istihdam olanağı da artacağı için, il dışında yaşayan ve çoğunluğu gençlerden oluşan Ordulu nüfus da Ordu’ya geri dönerek kendi memleketlerinde istihdam edilebilecekleri ve hayatlarını kazanabilecekleri alanlar bulmuş olacak. Böylece Ordu’nun dışarıya göç vermesinin en büyük nedeni de ortadan kendiliğinden kalkacak. Dolayısıyla da nüfus kampanyaları, nüfusun azalmasından doğan sorunlar da silinip gidecek.

Ordu’nun çok fazla gündeme gelmese de en büyük arzularından bir tanesi demiryolu ulaşımının hayata geçmesi oluyor. Samsun’a kadar gelen ve Karadeniz kıyısı boyunca da devam etmesi düşünülen demiryolu da hayata geçtiğinde, Ordu’ya her yoldan ulaşılabilecek.

2023 yılına kadar Ordu’nun elinde koskoca 8 yıl bulunuyor. Ordu, bu 8 yılı iyi değerlendirebilirse, Türkiye’nin marka şehirlerinden biri ve aynı zamanda da Karadeniz’in lider ili olacak. Bu 8 yılın ilk 4 yılı ise 2015 seçimleriyle başlamış olacak. 2015 genel seçimlerinde seçilecek olan milletvekilleri, Ordu’nun 2023’te marka olmasında en önemli rolü oynayacak. 2015’te seçilen isimler, siyasi çekişmelerden ve tartışmalardan uzak kalmayı başarabilir ve bireysel olarak değil takım olarak çalışırlarsa Ordu, en büyük gelişmeleri 2015-2019 yılları arasında yaşayacak. Yeni Ordu’nun temelleri 2015 seçimlerinde ya atılacak, ya da hayal kırıklığı yaşatacak.

 

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-