eskort samsun

ÜNYENETHABER

Öğrencilere Meslek Seçiminin Önemini Anlattı

Öğrencilere Meslek Seçiminin Önemini Anlattı
18 Şubat 2015 - 12:44

Vali BALKANLIOĞLU, Özel Altaş Koleji’nin düzenlediği “Kariyer Günleri” etkinliğinin konuğu oldu.

DSC_5605

 Özel Atlaş Koleji Kariyer Merkezi’nin, öğrencilerini motive etmek ve doğru meslek tercihi yapmalarına yardımcı olmak amacıyla her ay düzenlediği, kendi alanında uzman ve kariyer sahibi kişilerin konuk olarak davet edildiği “Kariyer Günleri” etkinliğinin bu ayki konuğu Vali İrfan BALKANLIOĞLU oldu.

Özel Atlaş Koleji’nin Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Kariyer Günleri” etkinliğinde öğrencilerle söyleşide bulunan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Atlaş Kolejinde öğrenim gören öğrencilerin, modern bir okulda, kaliteli öğretmenlerden eğitim-öğretim almalarından dolayı şanslı olduklarını söyledi.

 Başarısızlık için mazeretlere sığınmamak gerektiğine dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, “Bazı öğrenciler başarısızlıklarına mazeret aramaktadır. Sizin sahip olduğunuz imkanlarla başarı için hiçbir mazeretiniz olamaz. Sizler son derece güzel imkanlarda, ailenizin sizlere sağlamış olduğu bu güzelim şartlarda okuyorsunuz. Bunun kıymetini iyi bilin” dedi.

 Hiçbir başarının tesadüfü olmadığını vurgulayan Vali BALKANLIOĞLU, “Hiçbir başarı tesadüf değildir. Hiçbir başarı da, çalışmadan, emek sarf etmeden, çaba göstermeden elde edilemez. Çok çalışır ve gayret ederseniz, mutlaka başarılı olursunuz. Okuduğunuz okul, okulun şartları, ailenizin sizlere sunduğu imkanlar, başarıyı elde etmek için yeterli değildir. Her şey sizlerde bitiyor. Azimli ve istekli olacaksınız “ diye konuştu.

 Öğrencilik yıllarında yaşadıkları zorlukları ve sıkıntıları dile getiren Vali BALKANLIOĞLU, “Ben, ortaokul birinci sınıfta okurken babamı kaybetmem nedeniyle tüm öğrencilik yaşamımı kendi çabalarımla sürdürdüm. Okumaktan başka geleceğimizin olmadığının idraki ve bilinci içinde okuduk. Kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı öğrenin. Her şeyi ailenizden beklemeyin. ‘Ben yapacağım, ben başaracağım” diyebilmelisiniz. Bunu içten diyebildiğiniz takdirde, mutlaka başarırsınız ve başarılı olursunuz” şeklinde konuştu.

Valilerin, kaymakamların Türk idare sistemi içinde önemli görevler ifa ettiğini belirten Vali BALKANLIOĞLU, şunları kaydetti:

“Mülki İdare Amirliği mesleği, memleket ve millet için güzel hizmetler yapılmasına vesile olunan, çok dua alınan güzel bir meslektir. Ben, bu mesleği tercih ettiğim ve yapmakta olduğum için çok mutluyum. Sizler de meslek tercihlerinizi yaparken mutlaka severek yapabileceğiniz ve mutlu olacağınız mesleği seçiniz, tercih ediniz. Tercih edeceğiniz mesleği de iyi tanıyınız. Tercih edeceğiniz meslek, sizlerin yapısına, dokusuna da uygun olmalı. Sonuçta, hangi mesleği tercih ederseniz, yada yaparsanız, o mesleğin en iyisi olmalısınız.”

 “Kariyer Günleri” etkinliğinde, öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Vali BALKANLIOĞLU, etkinliğin sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Özel Atlaş Kurucusu Namık ALTAŞ, Okul Genel Müdürü Selman ALTAŞ, Okulun Lise Bölümü Müdürü Özer AKTEPE ve İlköğretim Bölümü Müdürü Ferahnaz KALYONCU ile bir süre sohbet ettikten ve okulun faaliyetleri hakkında bilgi aldıktan sonra okuldan ayrıldı.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-