eskort samsun

ÜNYENETHABER

Ocak Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıld

Ocak Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıld
30 Ocak 2015 - 17:48

DSC_4015

Ocak Ayı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip etmek ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay yapılmakta olan Aylık Değerlendirme Toplantısı, Vali İrfan BALKANLIOĞLU başkanlığında Fatsa’da yapıldı. Fatsa Yalçın Otel’de gerçekleştirilen Ocak Ayı Değerlendirme Toplantısına, Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Vali Yardımcıları Salih KESER, Niyazi ERTEN, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hüseyin ÖZTÜRK, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer DEMİRÖZ, Ordu Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Olgun TOPKAYA ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfur KARATAŞ, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş ZOR katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan BALKANLIOĞLU, “Kaymakam arkadaşlarımızın ilçeleriyle ilgili sorunları, karşılaşılan zorluklar, sorunlar varsa bu toplantılarımızda masaya yatırılıyor. Bir de kamu kurum ve kuruluşlarından kaymakamlarımıza izah edilmesi istenilen, açıklanması icap eden konular varsa ilgili daire müdürlerimiz bu toplantılara katılarak, iletmek ve paylaşmak istedikleri konularını gündeme getiriyorlar. Bugünkü toplamtımızda da Çevre ve Şehircilik İl Müürlüğümüz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz, ilçe kaymakamlarımız ve belediye başkanlarımıza yönelik bilgilendirme ve paylaşımda bulunacaktır” dedi. Ülkede çıkan hemen hemen her kanun muhakkak mülki idare amirlerini ilgilendiren hüküm taşır. Kaymakamlar da, Valilik bünyesinde hizmet yürütüen diğer birimler de bir çok mevzuatın hükümlerinden etkilenir, onlara görev verilir. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzün yetkilileri kentsel dönüşüm mevzuatı ve çalışmaları konusunda bizlere bilgilendirmede bulunacak. “Yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi insanları arayıp, bulup sosyal devletin şefkat elini uzatmak, onların elinden tutmak, her türlü ihtiyacını gidermek durumundayız” diyen Vali BALKANLIOĞLU, “Sosyal devletin ildeki en büyük temsilcisi mülki idare amirleri olarak, bizim ana görevlerimizin başında fakir-fukara ile, garip-guraba ile ilgilenmek geliyor.

Bizlerin, toplumun dezavantajlı kesimlerinin elinden tutma görevimiz var. Bu konuda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de bazı açıklamalarda bulunacak. Türkiye’de mevzuat sık sık değişiyor. Bizzat uygulamanın başındaki kişiler dahi değişen mevzuatları takipte zorlanıyorlar. Bu mevzuat değişiklikleri, daha iyi olma, daha pratik hizmet etme ve daha az maliyetle , daha kestirme çözümler bulma arayışının neticesidir. Bu nedenle son mevzuat değişikliklerini, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yaptığı görevleri kurum yetkilileri bizlere izah edecekler” diye konuştu. Vali BALKANLIOĞLU’nun açılış konuşmasının ardından, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Özkan ÖZGÜR’ün, kentsel dönüşüm mevzuatı ve uygulamaları, Çevre Yönetimi ve ÇED İzin Denetim Şube Müdürü Mustafa Umut BEKTAŞ’ın, çevre mevzuatı kapsamında yürütülen izin ve lisans işlemleri, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüseyin ÖZTÜRK’ün, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün yürüttüğü hizmet ve yatırımlar,

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ömer DEMİRÖZ’ün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün Ordu’da yürütttüğü hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulundu. Toplantında, kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Vali BALKANLIOĞLU, “Kentsel dönüşüm, tamamen olmasa bile domino taşı gibi şehirlerimizi yeniden dizayn edebilir. Kentsel dönüşüm için devlet desteği de var. Son derece çirkin ve eski yapılar, riskli yapılar var. Eski yapılarda gerek beton kalitesi, gerek demir kalitesi ölçülse, çoğuna oturulamaz raporu verilebilir. Bundan istifadeyle, yerel yöneticilerimiz devletimizin de sağladığı imkanlarla şehirlerini güzelleştirebilirler. Büyük şehirlerimizde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı ve hızla devam ediyor. Neden Ordu’da, Fatsa’da, Ünye’de ve diğer ilçelerimizde olmasın. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz de kentsel dönüşüm konusunda belediyelerimize destek ve yardımcı olacaktır” dedi.

Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-